Toni Pons anuncia una inversió de 12 milions d'euros a la seva nova seu central a Girona

L'empresa líder de calçat artesanal elaborat a Espanya planeja que la nova seu de 16.017 metres quadrats funcioni com a magatzem central i oficines de la companyia

Toni Pons anuncia una inversió de 12 milions d'euros a la seva nova seu central a Girona | Cedida Toni Pons anuncia una inversió de 12 milions d'euros a la seva nova seu central a Girona | Cedida

Toni Pons, l'empresa líder de calçat artesanal elaborat a Espanya, anuncia una inversió de 12 milions d'euros a la seva nova seu central a Girona. Aquest nou centre funcionarà com a magatzem central i oficines de la companyia, ocupant un total de 16.017 metres quadrats, dels quals 13.739 metres quadrats estaran dedicats al magatzem i 2.278 metres quadrats a les oficines.

La nova nau estarà situada al Carrer Reramurs al Polígon industrial Monfullà de Bescanó. Mantenint així la seu a escassos minuts de Girona, la ciutat que ha vist créixer a aquesta companyia familiar que va néixer a Osor en 1946 i que avui està liderada per Jordi Pons, tercera generació al capdavant de l'empresa.

El projecte estarà a càrrec d'EGEIN Engineering & Construction pel que fa a la part d'obra i enginyeria, i serà el reconegut estudi d'arquitectura gironina Arquitecturia el que s'encarregui de les oficines. La nova seu es dissenyarà per maximitzar l'eficiència energètica, incorporant instal·lacions de plaques solars i carregadors per a cotxes elèctrics, entre altres innovacions.

La nova seu es dissenyarà per maximitzar l'eficiència energètica

La marca de calçat, que compta amb més de 4.000 punts de venda i 44 botigues a tot el món, ha viscut un gran creixement en els últims anys. El 2022 la facturació va experimentar un increment del 53% interanual i en 2023 la facturació va aconseguir els 32 milions d'euros, venent 1,6 milions de parells en 87 països en els cinc continents consolidant-se, així com la primera marca de calçat artesanal a Espanya. Així mateix, la plantilla ha crescut un 50% en els últims dos anys, superant els 150 treballadors.

Aquest creixement exponencial ha impulsat la necessitat d'expandir el seu espai operatiu. Actualment, l'empresa compta amb quatre magatzems, i la nova seu permetrà centralitzar tot l'estoc i les oficines, millorant així l'eficiència operativa.

El 2022 la facturació va experimentar un increment del 53% interanual i en 2023 la facturació va aconseguir els 32 milions d'euros

Toni Pons preveu començar les obres en els pròxims mesos i que la nau estigui activa a finals del 2025.

 

 

Més informació
Freshly Cosmetics, Toni Pons i Concentrol opten als Catalonia Trade Leaders
Toni Pons, espardenyes catalanes que han fet la volta al món
Toni Pons s'impulsa obrint franquícies
Avui et destaquem
El més llegit