CA | ES

Suspesa la precontractació de 60 minuts dels VTC

El TSJC també paralitza haver-se d'inscriure en un registre de vehicles com a requisit per desenvolupar l'activitat

Vehicles VTC a la Diagonal durant la reunió dels taxistes amb l'administració | Europa Press Vehicles VTC a la Diagonal durant la reunió dels taxistes amb l'administració | Europa Press

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat parcialment les mesures cautelars sol·licitades per la mercantil Luxury contra el reglament aprovat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per establir les condicions d'explotació de les autoritzacions dels Vehicles de Transport amb Conductor (VTC). El tribunal suspèn cautelarment alguns articles del reglament, entre els quals l'11, que estableix una antelació mínima de 60 minuts en la contractació o reserva d'aquest servei i la seva prestació, i que estava previst que entrés en vigor el 15 de juliol. A més, també ha paralitzat que els titulars de les autoritzacions hauran d'inscriure's en un registre de vehicles com a requisit per a desenvolupar l'activitat.

Més info: La regulació VTC a Barcelona dispara les llicències a Madrid

Per la seva banda, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) estudia recórrer la suspensió cautelar decretada pel TSCJ. En un comunicat, els responsables de l'AMB han indicat que analitzaran l'abast de la resolució judicial i estudiarà la possibilitat de recórrer-la.

A més, i atès que la suspensió cautelar afecta parcialment el text del Reglament, l'AMB ha volgut subratllar que els articles que no ho estan entraran en vigor el dia 15 de juliol com estava previst.

Més informació
Multes als VTC si no informen de la seva activitat
L'AMB amplia fins als 60 minuts la precontractació dels VTC
L'AMB aprovarà l'ampliació als 60 minuts de precontractació dels VTC
Avui et destaquem
El més llegit