La UEA reclama la rebaixa de la taxa d'urbanisme a Vilanova del Camí

La patronal considera que l'elevat preu d'aquest impost és un greuge per a les empreses que estan instal·lades al municipi

Segons la UEA, la taxa d'urbanisme de Vilanova del Camí és més elevada que a la resta de municipis de la zona Segons la UEA, la taxa d'urbanisme de Vilanova del Camí és més elevada que a la resta de municipis de la zona

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) ha presentat una instància davant l’Ajuntament de Vilanova del Camí per la negativa del Ple Extraordinari celebrat a finals d’octubre a rebaixar la taxa d'urbanisme. Segons la patronal en aquest municipi aquest impost és més elevat que a la resta de poblacions de la conca d'Òdena, fet que per la UEA i l’Associació de Polígons dels Plans suposa un greuge per a les empreses.

"No només està dificultant l’aposta de creixement de les empreses que ja hi ha al municipi, sinó que a més, genera una situació molt delicada en relació a les poblacions veïnes per la diferència econòmica que representa per a les empreses a l’hora de fer una obra d’ampliació o instal·lar-se a Vilanova o en un altra zona de la Conca", asseguren en un comunicat.

L'octubre de 2018, després que el govern vilanoví es reunís amb la UEA a causa dels diversos recursos presentats per companyies afectades, es va celebrar un ple extraordinari que no va obtenir el consens necessari per tirar endavant i fer la rebaixa que reclama la patronal. 

Per aquest motiu, l'organització anoienca ha presentat una instància on s’argumenta que la taxa és molt elevada per a les empreses, fins i tot quan han de fer obres de primera necessitat. Actualment, la taxa d'urbanisme a Vilanova del Camí correspon a un percentatge sobre el preu d’execució del material de l’obra, fet que per la UEA la fa desproporcionada. 

Més informació
La UEA Inquieta tanca el 2018 en femení i des del quilòmetre 0
La UEA Inquieta vol empoderar les dones i trencar l'estigma
Joan Domènech és ratificat com a president de la UEA
Avui et destaquem
El més llegit