La UEI celebra la seva X Nit Empresarial amb reivindicacions de la patronal

Les empreses Lola Casademunt, ARS Pirotecnia, Agrícola Marcilla S.L.-Dibarcafé i Lotify, grans premiades de l'edició d'enguany per les seves fites

Pep Garcia (UEI), Natàlia Mas (consellera Economia GENCAT) i Josep Sánchez Llibre (Foment del Treball) | Cedida Pep Garcia (UEI), Natàlia Mas (consellera Economia GENCAT) i Josep Sánchez Llibre (Foment del Treball) | Cedida

La Unió Empresarial Intersectorial (UEI) ha celebrat la seva X Nit Empresarial – Premis UEI 2024 al Mas de Sant Lleí amb l’objectiu de fer un reconeixement públic i notori a l’esforç diari de totes les empreses i persones emprenedores de la comarca del Vallès Oriental. La cita ha estat presidida per figures rellevants com Pep Garcia, president de la UEI; Natàlia Mas, consellera d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya en funcions; i Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball, entre altres.

Més info: Foment elimina la limitació de mandats i obre la porta a la continuïtat de Sánchez Llibre

Durant l’acte, la UEI ha premiat a vuit empreses de la comarca. En concret, l’empresa Lola Casademunt ha estat reconeguda amb el premi a la internacionalització, ARS Pirotecnia a la Innovació, Agrícola Marcilla S.L.-Dibarcafé a la sostenibilitat empresarial, Lotify a l’emprenedoria, Nadico a la implicació al territori, Lleal S.A.U. a la trajectòria empresarial, Més que ciència al projecte de responsabilitat social i Francesc Sagalés ha rebut el reconeixement a la trajectòria de l’empresari.

L'economia del Vallès Oriental, la més "diversificada"

El president de la UEI ha afirmat durant el seu discurs que l’economia del Vallès Oriental és la més diversificada de Catalunya. També ha ressaltat la indústria que representa més del 35% del Producte Interior Brut (PIB) comarcal. Un percentatge de contribució en el PIB superior al que estableix el Pacte Nacional per la Indústria, on l’objectiu per Catalunya és que arribi al 25% l’any 2030. A més, ha accentuat la importància de la reindustrialització amb la reconstrucció de les cadenes de valor.

A banda d’això, Garcia ha afegit les demandes principals del teixit empresarial del Vallès Oriental envers el nou Govern de la Generalitat, que ha demanat que es constitueixi tan aviat com sigui possible. “S’ha de treballar per millorar el finançament de Catalunya, rebaixar la pressió fiscal i l’excés d’impostos, reformar l’administració per aconseguir una més moderna, àgil, amb menys sobrecàrrega normativa i menys burocràcia", ha assegurat. A més, Garcia també ha demanat "establir com a prioritat l’impuls de l’economia del coneixement i la inversió en R+D+I, defensar decididament les inversions en infraestructures bàsiques i fixar una revolució educativa que permeti tenir un model modern i competitiu per trobar persones formades i amb voluntat de treballar”.

Mas: "És primordial impulsar un canvi estructural en el model de finançament i revertir l’anomalia del sistema, ja que l’actual fa que Catalunya tingui un dèficit de 22.000 milions d’euros”

Per la seva banda, la consellera d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya en funcions ha coincidit que “és primordial impulsar un canvi estructural en el model de finançament i revertir l’anomalia del sistema, ja que l’actual fa que Catalunya tingui un dèficit de 22.000 milions d’euros”. D’altra banda, Mas ha remarcat la importància de transitar per un camí de prosperitat compartida. Per aconseguir-ho, segons la consellera, s’han d’enfortir els serveis públics, apostar per un sector cultural fort, per la innovació, on s’ha incrementat el pressupost un 42% en els darrers tres anys, i aconseguir un Pacte Nacional per la Simplificació de l’administració amb la creació d’una finestra única empresarial. 

A més, Mas ha ressaltat que l’economia catalana avança i resisteix. “L’any 2023 va tancar amb un creixement del 2,6% del PIB, una xifra que s’ha mantingut durant el primer trimestre de 2024". A més, ha mencionat que "cal tenir en compte que, davant d’un entorn d’incertesa, s’han generat 100.000 milions d’exportacions" i que "gairebé s’ha arribat a les 18.000 empreses exportadores regulars a Catalunya”.

Finalment, el president de Foment del Treball ha subratllat la importància que té la UEI per ser una patronal de proximitat. A més, ha reivindicat la figura de les persones empresàries: “els empresaris són un pilar fonamental per la societat del benestar, ja que contribueixen a la democràcia i a la cohesió social", ha destacat. Sánchez Llibre també ha acabat la seva ponència demanant als polítics actuals que arribin a un acord i puguin formar Govern per no haver de repetir les eleccions.

Més informació
Foment del Treball i Get Up promouran l'ocupabilitat i el benestar de les persones desafavorides
Els actors 'Imprescindibles' de l'Anoia brillen en la 24a Nit de la UEA
Avui et destaquem
El més llegit