Els actors 'Imprescindibles' de l'Anoia brillen en la 24a Nit de la UEA

Més de 600 assistents han acudit a l'acte, organitzat a la nova nau industrial del polígon Plans de la Tossa, donant lloc a la segona edició més multitudinària

Més de 600 assistents han acudit a la 24a Nit Empresarial de l'Anoia | VIA Empresa Més de 600 assistents han acudit a la 24a Nit Empresarial de l'Anoia | VIA Empresa

"El teixit empresarial és la columna vertebral de la nostra societat". El president de la UEA, Joan Mateu, s'ha mostrat convincent i alhora il·lusionat davant dels 600 assistents que han acudit a la nova nau industrial del polígon Plans de la Tossa (Santa Margarida de Montbui) per celebrar la 24a edició de la Nit Empresarial UEA, l’acte empresarial de referència de la Catalunya Central, organitzat per la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i nascut l’any 2000 amb l’objectiu de reconèixer la tasca de les persones empresàries, emprenedores i professionals de l’Anoia. Així mateix, amb el lema Imprescindibles, la trobada ha celebrat, en una de les seves nits empresarials més multitudinàries -la segona, després del 2002-, els 24 anys de reconeixements, cohesió empresarial i aposta pel territori.

Més de 600 assistents han acudit a la 24a edició de la Nit Empresarial UEA

Mateu ha exposat que l’entitat empresarial va néixer impulsada pels empresaris de la comarca, amb una vocació de fer un territori competitiu: “Volem posar sobre la taula com el teixit empresarial és la columna vertebral de la nostra societat, on les empreses són els motors que impulsen el progrés i la innovació. Els empresaris i empresàries, amb la seva visió, determinació i lideratge, són els arquitectes d’oportunitats, creant ocupació i riquesa”. “Però sobretot, les persones treballadores, amb la seva dedicació i esforç diari, són els fonaments sobre els quals es construeixen aquestes fites. Tots sou imprescindibles per al desenvolupament de la nostra societat i territori, per la seva competitivitat, progrés i avenç”, ha afegit.

En l'acte, conduït per la periodista igualadina Violeta Gumà i que ha comptat amb la presència dels alcaldes d'Igualada i de Santa Margarida de Montbui, Marc Castells i Jesús Miguel Juárez, Mateu ha aprofitat per felicitar a Tranvisa, l’empresa ubicada al polígon que ha acollit la trobada, per “quedar-se a la comarca i créixer”, així com a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, per “la bona feina feta i omplir el polígon dels Plans de la Tossa del municipi”.

Mateu: “L’Anoia està creixent i necessitem més sòl industrial de gran format. Volem tornar a ser aquella comarca capdavantera"

A més, el president de la UEA també va aprofitar per valorar el fet de celebrar la Nit en una nau industrial, per “donar el missatge que la indústria també és imprescindible, però també, per a aquells que no estaven convençuts que no s’ompliria Montbui”: “L’Anoia està creixent i necessitem més sòl industrial de gran format. Volem tornar a ser aquella comarca capdavantera. El sector logístic és un component essencial del teixit industrial i empresarial, genera valor afegit, i proporciona els fonaments necessaris perquè les empreses operin de manera eficient, rendible i competitiva en un mercat tan globalitzat com el dia d’avui”.

21 aniversaris

Cubus Games ha celebrat 10 anys | @TICAnoia (X)
Cubus Games ha celebrat 10 anys | @TICAnoia (X)

Amb motiu de guardonar les empreses associades a la UEA que celebren un aniversari destacat aquest 2024, l’entitat ha fet un especial homenatge a les que enguany celebren el 10è aniversari, com Cubus Games i UAUU Weddings & Events; el 25è aniversari, Mg Comunicació, Àrea Publicitat, Carol Automatismes Igualada; el 30è aniversari, Concepte Gràfic, Tallers Bascompte i Intarex; el 35è aniversari, Blautec i Eminfor; 40è aniversari, Moix, Tasias i Ultramagic; 45è aniversari, Proquip; 50è aniversari, Electrònica Peña; 60è aniversari, Constructora de Calaf i Talleres Carrique; 135 anys, Curtidos Badia; 145 anys, Miquel y Costas & Miquel; 170 anys, Rivisa i 310 anys, J. Vilaseca.

Més info: Cubus Games, la igualadina que "posa llum a la foscor" al sector dels videojocs

“Quan perds l’ànim, perds el millor que tens"

Un dels convidats estrella de la nit ha estat Victor Küppers, un dels conferenciants més sol·licitats a l’Estat. És llicenciat en ADE i doctor en Humanitats, i es dedica a la formació en universitats com la UB, la UIC i la UAB. Ha ofert la ponència Viure amb entusiasme en el marc de la 24a Nit Empresarial UEA, on ha exposat com el fet de treure la millor versió de nosaltres mateixos, farà que treballem i vivim amb passió i entusiasme. 

Més info: Victor Kuppers, protagonista de la 24a Nit Empresarial UEA

“El teu ànim no és il·limitat, i si no el cuides, el perdràs”, ha advertit Küppers, qui ha afegit que “quan perds l’ànim, perds el millor que tens. El que mou les persones és el seu ànim, el nostre principal recurs com a persones, empresaris o líders”. Tanmateix, el conferenciant ha mencionat el repte d’enfrontar-nos constantment a un entorn desconegut: “Independentment de les circumstàncies que no depenen de nosaltres, ens hem de centrar a escollir la nostra millor actitud. Et pot canviar la vida”.

El conferenciant Victor Küppers a la 24a Nit Empresarial de l'Anoia | VIA Empresa
El conferenciant Victor Küppers a la 24a Nit Empresarial de l'Anoia | VIA Empresa

En aquest sentit, Küppers ha anunciat que “vivim en una societat del mal humor”: “Estem tan centrats en els problemes que no veiem tot allò fantàstic que succeeix en el nostre entorn. I hi ha molts motius per queixar-se, però per perdre l’alegria, només tres o quatre”.

Els premis a la Trajectòria Empresarial, Capacitat Emprenedora, Empresa Innovadora i Compromís Social

Malgrat la gran expectació que va generar Küppers, encara faltava un dels moments més destacats de la nit. L’entrega de premis a la Trajectòria Empresarial, Capacitat Emprenedora, Empresa Innovadora i Compromís Social. Així mateix, la Junta Directiva de l’entitat va proposar a tres empreses finalistes per a cada categoria, i els associats de la UEA van escollir els guardonats de la Nit a través d’una votació oberta.

El celler familiar Caves Bohigas es va imposar en la categoria de Trajectòria Empresarial, en disposar de més de vuit segles d’història elaborant caves i vins d’alta qualitat, reconeguts i premiats, i amb presència arreu del món, distribuint el 80% de la producció que es fa a la comarca. Per la seva banda, Dorsan, nascuda el 2013, va ser reconeguda per la seva Capacitat Emprenedora. La seva línia de productes i filtres industrials, s’orienta a cobrir les necessitats de filtració al laboratori i els processos industrials, disposant de centres de producció a Alemanya, Espanya, França, Índia i Mèxic per tal de cobrir els mercats europeus, asiàtics i sud-americans.

Caves Bohigas disposa de més de vuit segles d’història elaborant caves i vins d’alta qualitat

Quant a la categoria d’Empresa Innovadora, Meritem va ser la guardonada, en ser una empresa anoienca nascuda el 1992 per donar resposta a la gran demanda del sector de la restauració d’aquell moment: poder servir un plat de paella per més petita que fos la cuina, democratitzant-la i servint-la per tot el món. L’empresa disposa d’equip propi de qualitat i d’R+D. Finalment, Innovapack va ser la guanyadora de la categoria de Compromís Social, en ser una empresa dedicada a l’embalatge per a diferents sectors, especialitzada en l’ús de materials sostenibles. Són pioners en el món de la fabricació d’envasos de cartró amb base de polpa de canya de sucre, un residu fins ara desaprofitat.

Més informació
Més de 150 persones assisteixen a la presentació de la Fundació UEA
La Fundació UEA impulsa la transformació econòmica i social de l'Anoia
La UEA posarà en valor la força de la indústria al VII Fòrum Empresarial de l’Anoia
Avui et destaquem
El més llegit