CA | ES

El port de Tarragona torna a créixer en transport de mercaderies al setembre

El tràfic de petroli, benzina i cereals registra les millors xifres des de l'any 2004

Una grua descarrega un vaixell al port de Tarragona | ACN Una grua descarrega un vaixell al port de Tarragona | ACN

El transport de mercaderies al port de Tarragona ha augmentat un 6,2% en els primers nou mesos de l'any en comparació al mateix període del 2018, fins arribar als 25,12 milions de tones. El tràfic de certs productes ha marcat rècords entre gener i setembre: el cru de petroli, la benzina, els gasos energètics del petroli, els cereals i les seves farines han marcat el resultat més alt des del 2004.  

El cru de petroli transportat al port de Tarragona ha estat de 7,5 milions de tones, segons les dades del mateix port, un 9,6% més que en els nou primers mesos de l'any passat. El milió de tones de benzina ha suposat un augment del 889,5% i el milió i mig de tones dels gasos energètics del petroli, d'un 26%. Per la seva part, els cereals han marcat el rècord de 2,8 milions de tones, el que representa un 6,5% més que l'any 2018. 

Més info: El Port de Tarragona mou 2,45 milions de tones el juliol

Bons resultats del tràfic de vehicles

Els vehicles són també un dels productes que més increment han registrat: un 13,4%. El mes de setembre en concret ha tingut uns bons resultats, amb 2,81 milions de tones transportades. Això ha suposat un 5,2% més de moviments que el mateix mes de l'exercici anterior. El major creixement ha estat per als productes agroalimentaris, amb 573.000 tones, un 77,6% més que el setembre passat. En canvi, el carbó i el coc han descendit un 68,5%. L'augment d'uns productes compensa la reducció dels altres.

Més informació
El Port de Tarragona es consolida amb 32,4 milions de tones el 2018
El Port de Tarragona tanca el millor exercici en 10 anys
El Port de Tarragona estrena una nova zona de recepció de creueristes
Avui et destaquem
El més llegit