Polígon industrial a Rubí, al Vallès Occidental FOTO: Lluís Llebot
Polígon industrial a Rubí, al Vallès Occidental FOTO: Lluís Llebot

El Vallès Occidental bonificarà la reconstrucció de naus industrials

Gairebé una de cada tres naus industrials de la comarca són d'abans del 1980

El Vallès Occidental vol establir en els municipis de la comarca una bonificació del 95% en l’Impost de Construcció i Obres per a la reconstrucció i rehabilitació de les naus industrials. L'objectiu és avançar en la reindustrialització i renovació d'una zona tradicionalment molt industrial però que en els últims anys està quedant obsoleta.

La proposta ha sorgit de la Taula de fiscalitat local i simplificació administrativa del Consell Comarcal del Vallès Occidental, integrada pels ajuntaments i que compta amb la participació dels agents socioeconòmics del Pacte per la Reindustrialització. El grup ha elaborat una guia amb informació legal per tal que els municipis puguin establir aquesta bonificació d'una manera homogènia en les ordenances fiscals de 2019.

La bonificació es preveu per la reconstrucció, enderroc i construcció de naus industrials o per la seva rehabilitació i manteniment.

Construccions de fa més de 40 anys

El Vallès Occidental té 114 polígons d’activitat econòmica dedicats a ús industrial, terciari o mixt, el que suposa el 87% del total. La llarga tradició industrial de la comarca significa també un parc d’immobles més envellit, amb un 28% dels edificis industrials construïts abans del 1980.

El Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental, constituït l’any 2014, vol ser un instrument de cooperació territorial públic-privat configurat pels ajuntaments de la comarca, les organitzacions sindicals, les organitzacions patronals, les cambres de comerç, les universitats i centres tecnològics amb l'objectiu de fer del Vallès el centre i referent industrial de Catalunya.

Més informació
Clam per una reindustrialització sostenible
Amazon instal·larà a Barberà del Vallès un nou centre
Avui et destaquem
El més llegit