L'administrador concursal de Venca planteja un ERO per acomiadar tota la plantilla

La firma de roba amb seu a Vilanova i la Geltrú va presentar concurs de creditors a finals de desembre i l'abril anterior un ERTO de reducció de jornada

 Venca ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació per extingir els contractes de les 155 persones que la firma té a Vilanova i la Geltrú | iStock Venca ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació per extingir els contractes de les 155 persones que la firma té a Vilanova i la Geltrú | iStock

CCOO ha donat a conèixer que l’administrador concursal de Venca ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació per extingir els contractes de les 155 persones que la firma de comerç en línia té a Vilanova i la Geltrú. A finals de desembre, la companyia ja va presentar un concurs de creditors i, aleshores, el jutjat va designar com a administrador el despatx d'advocats barceloní RCD. Part de la plantilla està afectada des de l'abril per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) amb reducció de jornada, segons informava aleshores la direcció per la "caiguda puntual de comandes".

Pel que fa a l'ERO, CCOO subratlla que quan rebi l'autorització administrativa corresponent començarà el període de consultes de 30 dies de negociació amb els representants legals de la plantilla. El sindicat subratlla, però, que l'empresa està a subhasta, i en aquest context no descarta que hi pugui haver interessats en la unitat productiva de la firma. Això, afegeix CCOO, podria obrir la porta a la subrogació de part o de tota la plantilla. En tot cas, i davant l'escenari actual, el sindicat ha fet una crida a participar en la manifestació convocada per al pròxim dissabte a les dotze del migdia que començarà a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú.

Recentment, també dins l’àmbit laboral, Glovo ha presentat un ERO que afecta 100 persones de la divisió de supermercats. La companyia justifica la decisió per la caiguda del negoci i les dificultats per captar inversors al mercat financer. En un primer terme, els acomiadaments van lligats als centres de la plataforma a Granada, Alacant, Bilbao, Pamplona, Las Palmas i Tenerife.

Més informació
Vilanova i la Geltrú acull el Congrés d'Innovació d'Empresa i Startups Penedès-Garraf
Vilanova i la Geltrú impulsa el projecte de turisme gamificat més gran de l'estat
Venca, internet no va matar el catàleg
Avui et destaquem
El més llegit