Vopak Terquimsa ampliarà la seva terminal al Port de Tarragona

Des de l'any 2017 fins l'actualitat, l'empresa ha invertit 72 milions d'euros

Imatge de les instal·lacions al Port de Tarragona | Cedida Imatge de les instal·lacions al Port de Tarragona | Cedida

El consell d'administració de Vopak Terquimsa ha aprovat una nova ampliació de la seva terminal al Port de Tarragona. L'empresa logística suma 37.000 metres cúbics addicionals per emmagatzemar productes químics. La previsió és que les obres comencin durant l'any 2024 i el magatzem estigui operatiu dos anys més tard.

Des de l'any 2017 fins a l'actualitat, Vopak ha mobilitzat 72 milions d'euros a l'equipament del sud de Catalunya. "L'aposta per Tarragona ens consolida com el soci de referència de la indústria química en el seu procés de descarbonització", descriu Eduardo Sañudo. En aquest sentit, el director general de l'empresa afirma que el nou projecte incorpora "l'última tecnologia en automatització industrial per dur a terme operacions més segures i eficients".

El moviment arriba pocs dies després que el Port hagi iniciat les obres de la nova terminal de creuers, ubicada al Moll de Balears. La firma operadora del futur equipament, Global Ports Holding, invertirà 5,5 milions d'euros en un espai que tindrà una superfície de 2.200 metres quadrats. En paral·lel, l'Autoritat Portuària de Tarragona també ha dut a terme actuacions per electrificar els molls i així reduir les emissions de CO2 dels creuers. La previsió és que la nova terminal entri en funcionament durant el mes de maig de l'any 2024. Global Ports Holding és un dels principals operadors internacionals de ports de creuers, principalment al Carib, el Mediterrani i el continent asiàtic. Sota el seu paraigua, GPH ofereix servei a 15 milions de passatgers i també assessora en operacions comercials.

Més informació
El Port de Tarragona inicia la construcció de la terminal de creuers
El Port de Tarragona incrementa el tràfic un 8%
El Port de Tarragona rep 3 creuers en un dia
Avui et destaquem
El més llegit