'Bola de Drac' irromp entre les mones de Pasqua amb "una tirada molt bona"

Els pastissers catalans estimen vendre unes 800.000 unitats amb uns preus similars a 2023

Mones de 'Bola de Drac' a l'obrador de la Pastisseria Zaguirre, a Terrassa | ACN Mones de 'Bola de Drac' a l'obrador de la Pastisseria Zaguirre, a Terrassa | ACN

La sèrie de Bola de Drac torna a tenir una “molt bona tirada” entre les mones de Pasqua aquest any després de la mort del seu creador, Akira Toriyama. El vicepresident del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Miquel Zaguirre, diu que després d’anys desaparegut, en ‘Goku’ torna per la nostàlgia de molts dels padrins. Enguany també destaquen personatges femenins com ara la Mia, una iniciativa del gremi i la Universitat de Barcelona per promocionar la ciència, la jugadora del Barça Aitana Bonmatí, o Barbie.

Zaguirre estima que es vendran unes 800.000 mones amb uns preus semblants els de 2023. Unes creacions artesanes diverses arreu del país com la selecció d'animals de l'osonenc Lluc Crusellas i el seu icònic elefant de xocolata.

El vicepresident de l'associació reivindica el caràcter "tradicional" d'aquest producte que reuneix família i amics de totes les edats a taula, així com la feina artesana que comporta. En aquest sentit, explica que a la seva pastisseria, Zaguirre, a Terrassa, recrea productes gastronòmics fets amb xocolata com un plat de macarrons, on hi ha la pasta, el formatge, el tovalló, un got i una forquilla. "Hi ha nens que entren a l'etapa adolescent, entre 16 i 17 anys, i els fa gràcia que la mona sigui una cosa diferent i un punt artística", precisa el pastisser.

Enguany destaquen personatges femenins com ara la Mia, la jugadora del Barça Aitana Bonmatí, o Barbie

Zaguirre assegura que l'encariment de productes com el cacau "no repercuteix en la figura de xocolata o el pastís", encara que no descarta que ho faci de cara a l'any vinent. Per això, considera que els preus són similars els de 2023. Una conservació dels preus que el professor d'EAE Business School, Francesc Rufas, justifica perquè "ja es va repercutir en bona part aquest augment de preus de matèries primeres l'any passat". Rufas recorda els creixements d'un 55% en un any de la xocolata, "per la pujada mundial dels preus del cacau", així com un increment d'un 30% anual dels ous, un 16% del sucre i un 10,3% de la mantega.      

Les mones del millor xocolater del món

El Gremi de Pastisseria posa èmfasi en "les creacions originals i úniques", més enllà "dels personatges més mediàtics". En aquest sentit, un dels que es posa a prova per Pasqua és el que l'octubre de 2022 va ser escollit millor xocolater del món, l'osonenc Lluc Crusellas. De llavors ençà, no ha parat de crear i establir col·laboracions, com una de les més recents amb l'Hotel Mandarín de Barcelona, per la qual ja s'hi poden menjar una selecció de les seves millors postres.

Més info: Però tiet, això és la meva mona de Pasqua?

Aquesta Pasqua, Crusellas ha creat una col·lecció "molt fresca" de set animals de granja i de bosc. L'ànec segurament és el "més característic", perquè en l'àmbit estètic i visual transmet tot allò que representa la marca Eukarya -la seva marca de xocolata-, amb formes geomètriques i poligonals, explica Crusellas. "Al final el que busco és que sense la nostra caixa, sense l'embolcall, sàpigues que és nostra, i crec que ho hem aconseguit".

Més informació
Les mones de Pasqua esquiven la crisi
Avui et destaquem
El més llegit