CA | ES
L'equip de Bubó Tapes
L'equip de Bubó Tapes

Bubó es passa de les postres a les tapes

La mítica pastisseria barcelonina compta també amb un racó on serveix tapes i platerets en un ambient informal

De les postres a les tapes. En un racó de 40 metres quadrats al Born de Barcelona, la família Bubó va emplaçar un petit local annex a la coneguda pastisseria. Nascuda el 2005, les seves excel·lents xocolates i uns dolços-joia únics han deixat petjada a Barcelona. L'empresa ha format a diversos pastissers que després han obert negoci propi i tenen sis pastisseries a la ciutat i han acabat viatjant fins als Emirats Àrabs i Japó. Però l'aventura no acabava aquí. Amb Bubó Tapes la casa ofereix també tapes i platerets en un ambient informal. I sembla que la fórmula funciona, perquè el grup es va marcar una facturació de més de mig milió d'euros en l'últim exercici.

Tapes en el Born

Ernest Ameller i Francisco Muñoz són, al 50/50, els caps pensants darrere del projecte al que fa uns anys se li va sumar el petit racó en forma de restaurant. Sota el segell Bubó Tapes, el local ha buscat en els últims mesos donar un gir culinari situant Anna O'Flynn al capdavant. Assessora culinària de l'espai, aquesta irlandesa de naixement amb un stage en el prestigiós Fäviken -el famós biestrellat de Magnus Nilsson a Jämtland (Suècia)- ha fet del petit restaurant la seva casa en la qual Miguel Angel Palau exerceix d'encarregat i mestre de cerimònies.

L'espai de Bubó Tapes és escàs però està ben aprofitat. Un local somiat, enfront l'Església de Santa María del Mar amb els quals la propietat va facturar 640.000 euros en l'exercici de 2018. Només caben sis taules i l'espai que envolten està dotat d'una allargada barra negra vidriosa lliurada en l'extrem que dóna al carrer com a vitrina colorista de les opcions dolces de la casa mare: Bubó. L'espai dóna per a un diminut restaurant amb una oferta de platerets i tapes molt adequada per a la zona a la qual s'afegeixen alguns cocteles clàssics: "El moscow mule és el coctel estrella de la casa, servim setmanalment uns 50 d'ells", explica Palau. Carismàtica i viatgera, la seva coctelera també s'inspira en diversos països i en alguns temples de còctel barceloní on ha treballat en el passat: 41 Graus. Atenció al vermut casolà, infusionat amb herbes mediterrànies, o al limoncello casolà.

Un racó per a les postres

Entre els plats, destaca la seva versió de les omnipresents patates braves; en aquest cas, uns boniatos braus dels quals asseguren vendre unes "cent racions setmanals", afirma Palau. Altres plats notoris de la seva nova carta són el trio de patés de verdures (remolatxa amb nous, pastanaga amb chipotle i coriandre i albergínia fumada), el steak tartar de vedella Km 0 amb rovell d'ou de guatlla, la torrada de verat fumat, les extraordinàries croquetes de pollastre rostit, la petxina de pelegrí amb pernil ibèric banyada en salsa teriyaki o el pop a la planxa amb una salsa de mojo picón.

Encara que les places són limitades (per a festes d'empresa acullen fins a 20 comensals) i el carrer és més que concorregut, per l'establiment arriben a passar uns 1.500 clients mensuals, apunta la direcció. I són deu els treballadors que atenen en el seu extens horari de servei de 9 a 1 de la matinada.

Tant si anem amb presses pels carreronets per buscar els tresors medievals de la Barcelona més antiga o passegem com a locals per aquest punt calent de la ciutat de Barcelona, en aquest cas sí és vàlida aquesta frase que diu que cal deixar lloc per a les postres. Aquí sí: en versió individual podreu optar per postres de disseny als quals fa pena clavar la dent. Atenció al Jade cake, al sablée de cacau, a l'Opera cafè (fines capes de bescuit, crema de mantega al cafè, xocolata i una pipeta farcida amb xocolata) i a l'espectacular assortit de macarons.

Bubó Tapes

Adreça: Carrer dels Caputxes, 10, Barcelona

Telèfon: 932 68 72 24

Preu mitjà: 25 euros

Més informació
Chef's Table Andorra: ostres, carns i vins entre les neus
La Catalista, de Linkedin als vins a copes
Gutai Barcelona: ramen a la russa a l'Eixample
Avui et destaquem
El més llegit