• Afterwork
  • Com sobreviu el bar de tot a 1 euro a la Barcelona més inflacionista?

Com sobreviu el bar de tot a 1 euro a la Barcelona més inflacionista?

El local, impulsat per Josep Serral, s'ha viralitzat a les xarxes socials i rep milers de visites encuriosides

Tot 1 euro Bar al carrer Aribau de Barcelona | Cedida
Tot 1 euro Bar al carrer Aribau de Barcelona | Cedida
Gemma Fontseca, cap de redacció de VIA Empresa | VIA Empresa
Cap de redacció
Barcelona
27 de Maig de 2023
Act. 27 de Maig de 2023

No és cap engany ni publicitat. Tot val un euro en aquest cèntric bar ubicat al carrer Aribau número 15 de Barcelona, des d'un entrepà, a un xarrup i a un cafè. Es tracta de Tot 1 euro Bar, un local petit que s'ha fet viral a Tiktok i a la resta de xarxes socials per uns econòmics preus en temps d'inflació. Fins i tot, alguns vídeos que parlen del "bar més barat de Barcelona" han comptat amb més d'un milió de visualitzacions. Però, com sobreviu un local a la Barcelona més inflacionista sense canviar de preus i envoltat de brunchs, restaurants i pubs? Una conversa realista amb un final inesperat.

 

Josep Serral, propietari del local, explica a VIA Empresa que va començar a gestionar el bar fa cinc anys i que ha sobreviscut a una pandèmia, malgrat que no ha estat fàcil. Pels més encuriosits, venen cafès, infusions, cerveses, coca-cola, aperitius, brioixeria, entrepans de frankfurts, hamburgueses i biquinis. També combinats i xarrups cap a la nit. I fins i tot la gran especialitat: una copa de Can Paixano.

 

Per a Serral, una de les claus de l'èxit té a veure amb l'horari maratonià que porten a terme. Obren de les 7.30 h del matí fins a les 2.30 h de la nit per aprofitar tot el públic objectiu possible. "Tinc cinc treballadors i per poder ser rendibles necessitem tenir el local obert moltes hores i vendre molt", continua Serral. De fet, no tenen un target concret. "A primera hora venen paletes, els caps de setmana ens visiten turistes, al migdia joves, a la nit els que tenen ganes de festa... molt variat", continua el propietari. Fins i tot confessa que ve "gent amb diners i posicions còmodes" per curiositat. I molts d’ells poden arribar a deixar atractives propines.

Serral: "Tinc cinc treballadors i per poder ser rendibles necessitem tenir el local obert moltes hores i vendre molt"

I la pregunta del milió: com sobreviu el local en un context d'inflació? Serral té clar que només ho aconsegueix "treballant molt" i que no tenen pèrdues, però sí uns marges ajustats. "El preu del cafè no és cap problema, però sí que el tinc amb el menjar que és molt car i no baixa a cap lloc”.

 

@imartatravels ❤️+ BARES DE BCN! Ig: imartatravels #barbarcelona#baresdebarrio#plazauniversitat#plazauniversidad#barcelonacentro#barbarato#dondecomerenbarcelona#comerenbarcelona#quehacerenbarcelona#barcelonagourmet#visitbarcelona♬ Quevedo: Bzrp Music Sessions, Vol. 52 - Bizarrap & Quevedo

 

Finalment, des de fa molts mesos té nombroses visites de turistes i dels grans amants de les xarxes socials, però també de la premsa. "He guanyat molta notorietat perquè ha vingut Telecinco, Antena 3, TVE 1 i totes les ràdios encuriosides", continua. I confessa: "Si em pregunteu per les perspectives de futur, hauré d'apujar el preu, ja que la inflació m'està passant per sobre. Molt possiblement aviat serà el bar d'1 euro i mig". Un local, de moment, apte per a totes les butxaques.