Com sobreviu el bar de tot a 1 euro a la Barcelona més inflacionista?

El local, impulsat per Josep Serral, s'ha viralitzat a les xarxes socials i rep milers de visites encuriosides

Tot 1 euro Bar al carrer Aribau de Barcelona | Cedida Tot 1 euro Bar al carrer Aribau de Barcelona | Cedida

No és cap engany ni publicitat. Tot val un euro en aquest cèntric bar ubicat al carrer Aribau número 15 de Barcelona, des d'un entrepà, a un xarrup i a un cafè. Es tracta de Tot 1 euro Bar, un local petit que s'ha fet viral a Tiktok i a la resta de xarxes socials per uns econòmics preus en temps d'inflació. Fins i tot, alguns vídeos que parlen del "bar més barat de Barcelona" han comptat amb més d'un milió de visualitzacions. Però, com sobreviu un local a la Barcelona més inflacionista sense canviar de preus i envoltat de brunchs, restaurants i pubs? Una conversa realista amb un final inesperat.

Josep Serral, propietari del local, explica a VIA Empresa que va començar a gestionar el bar fa cinc anys i que ha sobreviscut a una pandèmia, malgrat que no ha estat fàcil. Pels més encuriosits, venen cafès, infusions, cerveses, coca-cola, aperitius, brioixeria, entrepans de frankfurts, hamburgueses i biquinis. També combinats i xarrups cap a la nit. I fins i tot la gran especialitat: una copa de Can Paixano.

Més info: Viure al país del cafè amb llet a 10 euros

Per a Serral, una de les claus de l'èxit té a veure amb l'horari maratonià que porten a terme. Obren de les 7.30 h del matí fins a les 2.30 h de la nit per aprofitar tot el públic objectiu possible. "Tinc cinc treballadors i per poder ser rendibles necessitem tenir el local obert moltes hores i vendre molt", continua Serral. De fet, no tenen un target concret. "A primera hora venen paletes, els caps de setmana ens visiten turistes, al migdia joves, a la nit els que tenen ganes de festa... molt variat", continua el propietari. Fins i tot confessa que ve "gent amb diners i posicions còmodes" per curiositat. I molts d’ells poden arribar a deixar atractives propines.

Serral: "Tinc cinc treballadors i per poder ser rendibles necessitem tenir el local obert moltes hores i vendre molt"

I la pregunta del milió: com sobreviu el local en un context d'inflació? Serral té clar que només ho aconsegueix "treballant molt" i que no tenen pèrdues, però sí uns marges ajustats. "El preu del cafè no és cap problema, però sí que el tinc amb el menjar que és molt car i no baixa a cap lloc”.

 

@imartatravels ❤️+ BARES DE BCN! Ig: imartatravels #barbarcelona #baresdebarrio #plazauniversitat #plazauniversidad #barcelonacentro #barbarato #dondecomerenbarcelona #comerenbarcelona #quehacerenbarcelona #barcelonagourmet #visitbarcelona ♬ Quevedo: Bzrp Music Sessions, Vol. 52 - Bizarrap & Quevedo

 

Finalment, des de fa molts mesos té nombroses visites de turistes i dels grans amants de les xarxes socials, però també de la premsa. "He guanyat molta notorietat perquè ha vingut Telecinco, Antena 3, TVE 1 i totes les ràdios encuriosides", continua. I confessa: "Si em pregunteu per les perspectives de futur, hauré d'apujar el preu, ja que la inflació m'està passant per sobre. Molt possiblement aviat serà el bar d'1 euro i mig". Un local, de moment, apte per a totes les butxaques.

Més informació
Els economistes: confiança amb Catalunya, però alerta amb la inflació
L'accés a les matèries, la seguretat energètica i la inflació, grans riscos de les empreses
La inflació a Catalunya ha tocat sostre?
Avui et destaquem
El més llegit