Devici i el bar de les coses bones

Els restauradors de la Catalunya interior triomfen amb productes osonencs i apostes atrevides

Èric Soldevila i Xavier López, xefs de Devici | Cedida Èric Soldevila i Xavier López, xefs de Devici | Cedida

Una proposta de menjars informal i exigent. Selecta pels paladars, pels bojos dels formatges i per a la tribu de la millor carn vermella a la graella. És Devici, un "bar de vins i coses bones" ubicat a Vic, una ciutat de 47.000 habitants que gaudeix de la millor gastronomia catalana. Crida l'atenció les estanteries i la varietat de vins del local de la ciutat dels Sants amb una zona de taules còmoda i acollidora.

Èric Soldevila i Xavier López, xefs de Devici, expliquen a VIA Empresa en el marc del Gastronomic Forum de Barcelona, la seva proposta gastronòmica amb èmfasi als productes osonencs, juntament amb una filosofia sostenible que busca l’equilibri en temps d’inflació. “Volem una línia justa que defensi el productor”. Destaquen pels seus formatges, vins i productes de la temporada, amb un suport als aliments “més clàssics”.

Devici és un "bar de vins i coses bones" ubicat a la ciutat per excel·lència de la millor gastronomia catalana

Entre els plats estrella brilla el formatge tou dels til·lers arrebossat, llonganissa de Vic "Casa Riera Ordeix", la fondue de gera (Molí de Ger), vieires a la brasa amb cremós de patata i el bao de papada de porc. De postres hi ha el còctel de la nostra margarida, pera rostida al vi, xocovici o el xuixo de crema amb nata fumada.

Més info: La carn i els embotits, els aliments catalans que volten pel món

De moment compten amb sis treballadors a jornada completa i durant el cap de setmana amplien l’equip amb més suport. Respecte al preu, disposen d’un menú de 18,50 euros al migdia i al cap de setmana el tiquet mitjà és de 35 euros.

Entre els plats estrella brilla el formatge tou dels til·lers arrebossat, la llonganissa de Vic "Casa Riera Ordeix" i el xocovici

 

 

Pel que fa a les previsions de futur volen perfeccionar les tècniques i consolidar, encara més, un restaurant que té quatre anys de vida. El gran aprenentatge de López té a veure amb la resiliència i de superar dificultats al llarg dels anys. “Menys és més”, continua. I conclou: "la vida està plena de coses bones i a Devici n'hi ha unes quantes".

Més informació
El Gastronomic Forum Barcelona reuneix més de 16.000 professionals
Gastronomic Forum Barcelona: compromís social i retorn als orígens
Avui et destaquem
El més llegit