L'oportunitat de fracassar

L'autor Francisco Giménez reflexiona sobre com utilitzar els errors propis per arribar a l'èxit

El fracàs es converteix en una oportunitat per reinventar-nos | iStock El fracàs es converteix en una oportunitat per reinventar-nos | iStock

El fracàs com a font d'aprenentatge i camí cap a l'èxit. El consultor de negoci i persones Francisco Giménez Plano dóna resposta a Viento de respuestas. Del fracaso a la reinvención (Fundación Confemetal, 2018) a preguntes que tots ens hem fet alguna vegada, però, sobretot, ajuda a fer entendre que la resiliència és la qualitat més poderosa de l'ésser humà per afrontar la diversitat.

Participa: Sortegem el llibre 'Viento de respuestas. Del fracaso a la reinvención'

"Des de quin lloc contribueixes a millorar el món?", "mataries per algú?", "què faries en el proper capítol de la teva vida si no tinguessis por?". Aquestes són només algunes de les qüestions que Giménez Plano vol respondre i vol fer arribar al seu públic. Un llibre per a emprenedors, però també per qualsevol persona que vulgui aportar el seu gra de sorra a millorar el món, qualsevol persona que vulgui abordar els desafiaments que la vida ens posa per davant.

L'adversitat uneix les persones molt més que l'èxit perquè és "educativa, alliçonadora i font d'aprenentatge"

De vegades, l'èxit desapareix i el fracàs agafa les regnes de la nostra vida. I és precisament per això que cal veure els errors com a una oportunitat de reinventar-se i de resorgir encara amb més força. La hipòtesi de l'autor és que l'adversitat uneix les persones molt més que l'èxit i considera que, si és així, és perquè és "educativa, alliçonadora i font d'aprenentatge". 

El millor? Giménez Plano ho explica des del seu vessant personal, novel·lant la seva pròpia història real i donant les eines per caminar cap a la reflexió perquè cadascú prengui les seves pròpies decisions. Perquè si caus, t'has de tornar a aixecar. I si t'aixeques, ho faràs amb més força i amb més confiança.

El president de Vistage Spain i professor de l'IESE, Conor Neill, defineix aquest escrit com a "un exercici d'humilitat, d'exploració dels propis límits, en què l'autor mostra la seva vulnerabilitat, el seu vessant més humà". Com deia Henry Ford, "quan tot sembla anar en contra teva, recorda que els avions s'enlairen contra el vent".

Més informació
'¿Cuándo?' la ciència darrera l'organització del temps
La veu, l'eina per triomfar
Dones en alts càrrecs, com és de fàcil?
Avui et destaquem
El més llegit