Ginette, un 'bar à manger' on tot no és francès

El local, de 210 metres situat al carrer Rec Comtal, és el somni de dos joves empresaris parisencs dedicats a la promoció immobiliària

Platos para compartir en el restaurante Ginette | Cedida Platos para compartir en el restaurante Ginette | Cedida

El restaurant Ginette va néixer l'any 2017 de la mà de dos joves parisencs, Olivier Philippe i Antoine Bailly, establerts a Barcelona. Olivier tenia experiència en restauració (havia comandat un restaurant francès de cort haute cuisine a Londres anomenat Le gourmet etern) i a tots dos els encantava el concepte d'obrir a Barcelona un restaurant mediterrani amb cert toc gal però que no rendís homenatge als peatges de la gastronomia del país veí, tan copiats en aquest territori. Així que res de quiche lorraines, de coq au vin o de soupe à l'oignon, res. "És un local amb producte simple i bon ambient. Ginette és francès perquè nosaltres som francesos, però la idea era fer alguna cosa mediterrània", recorda Philippe.

Ginette havia de ser un bar à manger modern. Un local íntim i acollidor on es pogués menjar el que realment es menja en una taverna parisenca, sense ínfules i amb preus d'aquí. Així que (gairebé) aparquen el chic-francès (la mà en la decoració és evident) i es deixen seduir per la bohèmia del concorregut Born barceloní. Suficientment a prop de l'Arc de Triomf, van invertir uns 250.000 euros en la seva obertura sense comprar llicència i fent l'adequació de l'espai a poc a poc. "En realitat, el restaurant era l'espai sobrant que quedava en aquesta promoció. Així que vam decidir muntar-ho aquí, la decoració ens agrada molt, l'hem projectat nosaltres mateixos. De fet, el futbolí ve del meu restaurant de Londres, on teníem una zona speakeasy similar a aquest local", explica Philippe.

Olivier i Antoine es van conèixer a l'escola de negocis i segueixen dedicant-se a la promoció immobiliària, però dirigir aquest projecte els ha tornat a omplir d'il·lusió. "Vaig vendre el meu anterior restaurant fa ja cinc anys després de tenir-lo obert dos. A Barcelona, el món de la restauració és diferent, ens encantava el concepte que teniu aquí de menjar amb plats al centre de la taula. Així que això és el que busquem, una cuina informal, però amb producte gourmet que pugui sortir bé de preu. Per això canviem molt de proveïdors intentant sempre donar-li el nostre toc" recorda el jove empresari. El projecte s'ha consolidat en només tres anys, unint-se al circuit gastronòmic de la ciutat amb facilitat. El visiten entre setmana unes 70 persones i el cap de setmana 110, més els que es deixen caure per prendre copes (un bon aïllament acústic entre el de discoteca i el de restaurant permet obrir fins a les 00.00 hores).

Eduardo Vera és el director de sala i sommelier, i al costat d'Hervé Escobar, que està en cuina, comanden el dia a dia del local on treballen en total de vuit empleats. El xef pacta una carta ben assortida d'elaboracions senzilles que "respiren" una mica el rebost gal. L'ànec es passeja en algunes de les elaboracions més famoses. "És molt bo i no es troba molt a Barcelona. Així que hem notat que hi ha bastants francesos que vénen aquí a menjar-ne. Això ens encanta", explica Phillippe. Atenció a la croqueta de palmípede confitat, als ravioli de xampinyons, crema de nècores i sàlvia i al turbot al vapor, brou de vin jaune i safrà, Portobello. Els emplatats són cuidats, encara que no busquen l'alta cuina visual i l'ambient, exquisit, és capaç d'oferir aquest toc íntim que en la restauració poques vegades s'aconsegueix.

En els 210 metres de Ginette hi passen moltes coses depenent de l'hora. La sala que obre l'espai amb grans finestrals que miren al carrer del Rec Comtal està presidida per una barra. Vera és l'eixerit responsable de la seva selecció de begudes i de la carta de vins del local (unes 80 referències); és el fil conductor de la vetllada a cada taula: "Tenim molts vins a copes, no ens centrem en els vins francesos", explica el jove format a Lomo Alto i El Nacional. Té clar que és millor vendre pocs vins i que tinguis una bonica història darrere de cadascun per explicar-li al client.

El fons de restaurant amaga una bella sala amb paper pintat tropical, miralls i llum natural que entra per un pati interior enjardinat i una cuina oberta d'estètica nòrdica. Allí, taules rodones, unes altres amb superfícies de ceràmica lacades, altres més íntimes i també taules quadrades disposades per a algun grup petit.

El set musical envoltant però respectuós convida a la pausa i el gaudi. Que, al final, d'això es tracta.

Ginette

Adreça: Carrer del Rec Comtal, 12, Barcelona

Tel.: 932 809 503

Preu mitjà: 30-35€

Més informació
Bar Alegria, un bar normal del SXXI
Dr Zhang, dumplings 'made in' Sant Antoni
Tendiez, tapes d'inspiració mediterrània
Avui et destaquem
El més llegit