Què és un 'hegde fund' i per què has de conèixer-los

L'inversor i exdirector de comunicacions de la Casa Blanca, Anthony Scaramucci, publica 'El petit llibre dels 'hedge funds'

Anthony Scaramucci Anthony Scaramucci

El dels hedge funds és un sector de les finances tan apassionant com enigmàtic i envoltat de mites. Perquè puguem conèixer-lo tal com és, Anthony Scaramucci, un veterà inversor i fundador d'SkyBridge Capital, posa en El petit llibre dels hedge funds els seus coneixements enciclopèdics i el seu sentit de l'humor al nostre servei. Amb un estil amè, clar, divertit i provocador, l'autor respon a la pregunta "què són els hedge funds?" i a moltes més.

Més info: Falses expectatives i un món absurd de selecció de personal

Per a aquells que no ho sàpiguen, un hedge fund (fons de cobertura), també denominat instrument d'inversió alternativa, fons d'inversió lliure o fons d'alt risc, és un instrument financer d'inversió. Un hedge fund és un préstec de títols condicionat. Consisteix en la cessió d'accions a tercers a canvi d'una rendibilitat. Es tracta d'una operació que solen realitzar fons d'inversió o inversors a llarg termini en aquests valors que aposten per la caiguda del valor. Aquests últims prenen prestades les accions per vendre-les i recomprarlas més tard, guanyant així la diferència. Per exemple, analitzat el mercat, venen l'acció al major preu i unes setmanes més tard les recompran ja depreciades. I aquesta operació es realitza amb un alt apalancament –és a dir, inverteixen per més import del que es té en efectiu–, una pràctica habitual en aquesta operativa i que dispara els guanys. Alt risc sens dubte.

Scaramucci és un financer, emprenedor i polític nord-americà que va ser director de comunicacions de la Casa Blanca durant un curt període de temps sota el mandat de Donald Trump

Scaramucci mostra així el camí per ser un bon inversor: cal ser apassionat, utilitzar la nostra xarxa de contactes, llegir constantment per entendre els canvis que es produeixen en un món vertiginós, fer preguntes per no quedar atrapat en el pensament convencional, ser escèptic, reduir l'estrès amb l'exercici, tenir temps per a un mateix, respectar les persones i no subestimarlas, admetre els errors i ajudar els altres.

Scaramucci és un financer, emprenedor i polític nord-americà que va ser director de comunicacions de la Casa Blanca durant un curt període de temps sota el mandat de Donald Trump. De la seva mà, recorrem la història d'aquest producte financer tan poc conegut per al gran públic, però que ha crescut exponencialment en les últimes dècades. A més, Scaramucci desmunta els mites més arrelats sobre el seu funcionament i ens brinda els millors consells per conèixer quins són els instruments que utilitzen els hedge funds per reduir el risc, augmentar els retorns i minimitzar la correlació amb els mercats d'accions i bons.

Escrit per resultar útil tant a inversors novençans com a financers experimentats i institucions financeres, aquest llibre és indispensable per a tot aquell que vulgui conèixer a fons un dels fenòmens clau de l'economia del present segle.

'El petit llibre dels hedge funds' és una gran explicació que els inversors novells poden usar per introduir-se en aquest món

El petit llibre dels hedge funds és una gran explicació que els inversors novells poden usar per introduir-se en aquest món. L'autor ofereix un repàs accessible al concepte dels hedge funds, des del seu origen històric al seu efecte en l'economia global fins a per què els inversors han d'entendre com funcionen. El petit llibre dels hedge funds és una lectura essencial per a qualsevol que busqui eines i informació necessària per invertir en aquest lucratiu i misteriós món. Amb l'estil directe i entretingut de Scaramucci -i la seva llarga experiència-, el llibre il·lumina aquest racó fosc de les finances. A més, l'autor afegeix comentaris introspectius, consells aplicables a la realitat i anècdotes que acaben de fer la lectura més amena.

Al llarg de les gairebé 300 pàgines, l'autor explica que el futur dels hedge funds es troba a donar més transparència per atreure inversors que no entenen com treballen; així mateix explica que els hedge funds han crescut en grandària i importància en la comunitat inversora i explica per què els inversors individuals han d'estar assabentats de les seves activitats.

Escrit per proporcionar als inversors novençans, financers experimentats i institucions financeres les eines i la informació necessària per invertir en fons de cobertura, aquest llibre és una lectura obligada per a qualsevol persona que tingui preguntes pendents sobre aquesta part clau de l'economia del segle XXI.

Més informació
L'essencial de Miguel Milá
Per què les dones gaudeixen més del sexe sota el socialisme
Avui et destaquem
El més llegit