Només tu pots triar ser feliç

Joshua A. Aguilar dóna les claus per "emprendre els teus somnis" a través d'una història d'una jove emprenedora i un multimilionari retirat

"Les coses fàcils no valen la pena" és un dels missatges del llibre | iStock "Les coses fàcils no valen la pena" és un dels missatges del llibre | iStock

"Els teus somnis són com el cim d'una muntanya: per escalar-la cal començar amb l'enfocament posat a la cúspide. Però només s'hi pot arribar d'una forma: pas a pas. Pensa en els teus somnis de la mateixa manera que ho faria un alpinista". Aquest és només un dels consells que l'emprenedor i empresari Joshua A. Aguilar regala als seus lectors en un nou llibre que arriba quatre anys després de publicar el best seller internacional Diario Emprendedor. L'autor brinda en aquest exemplar els tips necessaris per triomfar en els negocis i ho fa a través d'una història basada en les converses entre Sophie, una jove emprenedora que persegueix els seus somnis, i Larry, un multimilionari retirat que dóna tota una lliçó de vida a la jove. El millonario de Silicon Valley, se titula.

Més info: "Emprendre és com deixar de fumar"

La narració, ubicada a Silicon Valley, no només vol donar les claus per "emprendre els teus somnis"; sinó que també vol potenciar la figura femenina a través de la vida de la Sophie fugint dels ja mítics i gastats llibres d'autoajuda. Sota el lema "El millonario de Silicon Valley pot tornar-te una persona més sabia, rica i feliç", Aguilar divideix en una sèrie de tres regals el primer capítol de la novel·la: el regal de les dificultats, dels diners i dels somnis.

El següent bloc també va dedicat a una llista de regals, en aquest cas el de la confiança, la gratitud i la felicitat. I és que, com subratlla l'autor, el llibre vol ajudar el seu lector a "aprendre a ser feliç" i vol demostrar-li que "no necessites viure derrotat per res i que sí que és possible conquerir els teus somnis vivint plenament". Perquè, segons el seu parer, "moltes persones se senten frustrades pels problemes de la vida [...] i no tens perquè viure així, ja que has nascut per ser una persona victoriosa i no una víctima".

"La felicitat no és una recerca, sinó una decisió personal"

La tendra història entre els dos personatges pretén fer arribar al lector el missatge que "les coses fàcils no valen la pena" perquè "ja hi ha moltes persones fent coses fàcils" i, precisament per això, "els grans reptes estan reservats per als grans, per als canvia mons, per als no conformistes". I ho fa mostrant la importància de ser persones creatives, agraïts a la vida i amables amb els demés oblidant-nos del passat i posant consciència en el present.

I és que, com relata el multimilionari Larry, "moltes persones busquen la felicitat i no la troben [...] perquè no es tracta d'una recerca, sinó d'una decisió personal".

Més informació
'Próxima parada', més que un llibre, un màster en lideratge
Saps què passa? Que no saps que et passa
Els 8 trets d’un bon líder (per a tota la vida)
Avui et destaquem
El més llegit