Una guia per a dones que volen poder

‘La más poderosa de la sala eres tú’ parla de lideratge femení i ofereix consells per desenvolupar confiança en una mateixa

Les claus del lideratge femení, a 'La más poderosa de la sala' | iStock Les claus del lideratge femení, a 'La más poderosa de la sala' | iStock

El primer llibre que ha escrit Lydia Fenet és el que li hauria agradat llegir a ella quan acabava de sortir de la universitat. És un recull de consells, una guia per a dones que volen tenir poder tant en entorns professionals com personals. És la vicepresidenta de la coneguda casa de subhastes Christie’s i, segons la revista Gotham, una de les dones més influents de Nova York.

Ser una mateixa, aprendre dels fracassos i formar una xarxa de contactes són només algunes de les recomanacions que fa a La más poderosa de la sala eres tú. “Sempre he sabut que desitjava protagonitzar una vida extraordinària, que tenia el que fa falta per triomfar”, diu Fenet al seu manual. El que no sabia, era com fer-ho. Els consells que dóna per desenvolupar confiança en una mateixa no només vénen d’ella.

Més info: Un lideratge diferent

La subhastadora s’ha envoltat de dones d’èxit per parlar de lideratge femení: des de models, passant per esportistes i empresàries, fins arribar a periodistes. Totes elles expliquen com han aplicat a la seva vida el consell que aporta Fenet i com els ha ajudat a arribar on són. La recent estrenada escriptora fa servir la seva experiència dalt de l’escenari en subhastes benèfiques, on ha de captar l’atenció del públic i aconseguir vendre per a una bona causa.  

Saber “vendre”

Precisament “Fes-te sentir i ven el que vulguis” és el subtítol del llibre, adreçat a “venedores”. D’idees, de projectes, d’imatge, de qualsevol cosa: si vols que et comprin, has de saber vendre. El “mètode del cop” és el primer consell. Cada dona ha de trobar el seu, però Fenet es posa com a exemple: cada vegada que surt a l’escenari, fa tres cops amb la massa de subhastes. D’aquesta manera, se sent còmoda.

Un altre consell: “El secret per tenir confiança amb mi mateixa és imaginar que el públic és un grup d’amics meus”. També parla de diners, de la importància de negociar un bon sou per molt que agradi una feina; de tenir un pla a mitjà o llarg termini, un full de ruta de la teva vida per seguir. Però sobretot, valorar el que es té; Fenet defensa el retorn de les notes d’agraïment: així es cultiva una dona amb poder.  

Més informació
'Próxima parada', més que un llibre, un màster en lideratge
Els 8 trets d’un bon líder (per a tota la vida)
Avui et destaquem
El més llegit