• Afterwork
  • Els millors menús de Nadal a Barcelona

Els millors menús de Nadal a Barcelona

Celebra Nadal amb els exclusius menús d'aquests restaurants (des de 55 euros)

Caneló de foie i ànec confitat amb beixamel de Le Meridien | Cedida
Caneló de foie i ànec confitat amb beixamel de Le Meridien | Cedida
Lourdes López | VIA Empresa
Periodista experta en gastronomia
Barcelona
16 de Desembre de 2023
Act. 16 de Desembre de 2023

La temporada de celebracions (Nadal i AnyNou) i la teca són un tàndem indissoluble. Ajuntar al voltant d'una taula a les persones més importants de la nostra vida –i el repte de quadrar-les totes en dues setmanes- és un dels motius que produeix major il·lusió. Però, siguem francs, després de treballar tot l'any a qui més i a qui menys li agrada donar-se un capritx, sortir a dinar fora i pagar per un bon menú per no haver de cuinar (ni fregar) a casa. Hem fet un recopilatori amb alguns dels menús més irresistibles a Barcelona per sortir a celebrar aquestes festes a la ciutat. Plans per passar les festes de Nadal i nit de Cap d'Any sota el glamur dels hotels cinc estrelles. Tenim menús de nit de Cap d'Any, el dia de Nadal o el de Sant Esteve des de 55 euros fins al que la nostra butxaca pugui pagar.

 

Hotel Majestic

Una de les propostes més exclusives de Barcelona és la del Majestic Hotel & Spa Barcelona (passeig de Gràcia 68). El xef Estrella Michelin NanduJubany i el xef executiu DavidRomero implementen en el Restaurant SOLC diversos menús adaptats a aquestes festes sota el concepte From farm to table, una luxosa combinació entre tradició i avantguarda.

El restaurant acollirà el sopar de nit de Nadal (120 euros per persona amb maridatge), el brunch de Nadal (145 euros), el dinar de Sant Esteve (105 euros juntament amb un maridatge seleccionat per a l'ocasió) i el sopar de Cap d'Any (585 euros). Els assistents a aquest últim sopar de 2023 assaboriran plats com els pèsols llàgrima del Maresme amb pernil de gla, ou de polleta i tòfona negra de Vic; la llagosta del Mediterrani al forn de carbó vegetal amb beurre blanc de champagne i les seves freses de peix; o plats principals com l'orada real amb espardenyes i crema de beina de tirabecs, mongeta perona i pernil; i el llom de costella de wagyu amb ceps a la bordelesa, salsa bearnesa i patates souflé.

 
Caviar, llamàntol nacional, llagostí del Delta i escopinyes gallegues XL, de l'Hotel Majestic | Cedida
Caviar, llamàntol nacional, llagostí del Delta i escopinyes gallegues XL, de l'Hotel Majestic | Cedida

Una altra opció per a aquesta vetllada és el sopar en el SalónMediterráneo amb un menú (385 euros per persona) que proposa com a segons el filet de llenguado a la graella amb beurre blanc de musclos de roca al safrà; i rellom de bou Wellington amb salsa de tòfona negra. Totes dues vetllades estan harmonitzades amb vins de la DO Alta Alella i la DO Montsant, D.O.Q. Priorat i champagnes. Com a novetat, enguany també hi haurà un pop up d'ostres Amélie i caviar OscietraTanit el 31 de desembre amb una selecció de champagnes per acomiadar l'any a la terrassa de l'hotel, La Dolce Vitae.

Hotel Majestic

Adreça: Passeig de Gràcia, 68, L'Eixample, 08007, Barcelona

Palace Barcelona

Un any més, El PalaceBarcelona es deixa portar per la màgia de Nadal amb diversos esdeveniments al desembre. Entre ells, un fascinant ChristmasVillage, un concert benèfic de l'Escolania de Montserrat o el tradicional Afternoon Tea amb la presència de PareNoel. El sopar de nit de Nadal té lloc a la seva Sala Gran Via i al Rooftop Garden amb un menú (130 euros per persona) amb entrants com el Cremat de foie, ànec guisat, poma verda, plats que són un recordatori de l'antic Ritz com el Xai melós a la llenya, moniato, vinagreta de tomàquets. L'harmonització de vins compta amb vins de la DO Cava, Rueda i Ribera del Duero. Per al dinar de Nadal (145 euros) els protagonistes seran el Tàrtar de boví al ganivet i gemma curada, el Llobarro rostit, crema suau de patata, fons de calamars i picada de fruita seca o el Magret d'ànec, foie gras rostit, crema blat de moro i vainilla, entre altres plats. A Sant Esteve (99 euros) entra en joc el caneló de rostit, el seu suc, crema de formatge Comté i l'Escudella tradicional, galets i pilota trufada. El sopar de Cap d'Any és a la Sala Gran Via (395 euros) i compta amb sis entrants i dos segons: Caneló de txangurro, crema de porro i coco i un Rellom madur de boví, el seu fons especiat, milfull i herbes fresques. A més, en el Rooftop Garden (625 euros), el desplegament gastronòmic compta amb plats com el Suquet de llamàntol, tripetes de bacallà, textures de col i ruca, el Rap rostit, crema de cloïsses i calamar de potera i el Rellom madurat de vaca gallega a la brasa, patata cremosa i tòfona negra (tot, amenitzat amb música en viu). Els comensals d'aquests dos sopars poden assistir a la festa en el seu exclusiu Bluesman Cocktail Bar (100 euros) amb barra lliure, música en viu i DJ set.

Palace Barcelona

Adreça: Gran Via de les Corts Catalans, 668 08010 Barcelona

Glasss - Monument Hotel

Monument celebra Nadal en els seus tres espais gastronòmics amb propostes de quatre Estrelles Michelin. Els xefs, PaoloCasagrande (Lasarte 3), XabierGoikoetxea (Oria 1) i GabrieleMilani (Glasss) han preparat, sota la direcció gastronòmica de MartinBerasategui, fins a onze menús diferents per celebrar les festes nadalenques. Ens fixem en la proposta gastronòmica d'aquest últim, Glasss. Es tracta del tercer espai gastronòmic de l'hotel, situat en la sisena planta de l’edifici, en un espai envidrat i lluminós des del qual gaudir d'unes vistes privilegiades de la ciutat. Per a aquestes festes amplia la seva proposta amb cinc menús i una adaptació especial per als més petits. La nit del 24 de desembre, el seu xef, Milani oferirà un menú de sis passis (85 euros per persona) amb plats com el Lluç al forn en crosta de pa sopako amb crema d'arròs i salsa d'escamarlà o la galta de vedella guisada amb crema d'orelluts, vainilla i puré de patata. L'endemà, a la celebració de Nadal (100 euros), Milani oferirà la seva versió de l'escudella i, entre els segons, un entrecot de vaca rostit amb llit de patata i col de l’olla, escalunyes reduïdes en vi negre. En aquest espai també tindrà lloc la celebració de Sant Esteve (75 euros) en una festa on no faltarà el caneló, en aquest cas, de cua de toro i beixamel de fongs i, per descomptat, el sopar del tancament de l'any (130 euros) amb cinc passis i el raïm de la sort.

Monument celebra Nadal en els seus tres espais gastronòmics amb propostes de quatre Estrelles Michelin

El primer dia del 2024 se celebrarà amb un brunch d'Any Nou (95 euros) de 13 a 16 hores amb àmplia varietat de plats freds en bufet, pastissos salats, amanides variades, tàrtars i plats calents d'essència Berasategui com el Txangurro a la donostiarra, el tac de bacallà confitat o en caneló de waguy entre altres. Tot, amb una exquisida selecció de còctels.

Glasss - Monument Hotel

Adreça: Passeig de Gràcia, 75, 6a planta, 08008 Barcelona

CentOnze - Hotel Le Méridien Barcelona

L'icònic HotelLeMéridienBarcelona, situat en el cor de Les Rambles, ha dissenyat els seus menús d'aquestes festes amb ingredients procedents del Mercat de la Boqueria, a tan sols 111 passos de l'hotel. En el seu restaurant CentOnze trobarem plats com el caneló de Sant Esteve amb beixamel trufada o exquisides postres com la pasta choux de festuc, esponja de coco i gerd o el deliciós caneló de torró amb salsa de xocolata negra. El xef executiu del restaurant, DevisVici, homenatja la rica herència culinària dels països que envolten el Mediterrani. 

El menú de la nit de Nadal (85 euros amb maridatge) porta com a plat principal un Rellom de vedella amb trio de pastanaga en puré i un Rollito de llobarro amb cloïsses i fuet blanc; el dinar de Nadal (85 euros) presenta la tradicional escudella amb galets i pilota i el Capó farcit; el Dinar de Sant Esteve (75 euros) inclou un Lingot de xai a baixa temperatura amb cremós de carabassa; i el sopar de Gala de Cap d'Any (195 euros), un Rap Wellington amb salsa beurre blanc al curri i un Magret d'ànec a la brasa. L'hotel presenta enguany un brunch el dia 1 de gener de 2024 (55 euros) amb una selecció d'ous, embotits, un bufet mediterrani i seleccions de carns i peixos del dia.

CentOnze - Hotel Le Méridien Barcelona

Adreça: La Rambla 111, C/ del Pintor Fortuny, 4-6, 08001 Barcelona

Bar Veraz - The Edition

Sense moure'ns de Ciutat Vella, per a la nit del 24 i el dinar del 25, Veraz ofereix un menú de quatre passos que ret homenatge a la tradició culinària catalana (70 euros). El seu xef, PedroTassarolo, inclou en la proposada plats estrella com la necessària escudella en la seva versió revisitada o el tàrtar trufat de vedella amb rovell curat, ravenets vegetals adobats i brots. Per celebrar el dia de Sant Esteve, el menú que proposa el restaurant de cuina de mercat (70 euros) ofereix entrants per compartir com el bunyol de formatge d'ovella o el filet d'anxova del cantàbric i, per a continuar, els canelons de pollastre rostit amb tòfona negra, bolets de temporada i beixamel de farigola. Els menús també inclouen una copa de cava de benvinguda, torrons i neules.

Per acomiadar el 2023 ofereixen un sopar tradicional en aquest mateix espai amb cinc saborosos plats basats en ingredients de mercat (220 euros) com el carpaccio de gambes vermelles de Palamós amb salsa romesco, allioli negre i flors, el Turbot a la planxa amb verduretes rostides, carxofes del Prat i escuma cítrica o el Rellom de vedella reposat acompanyat de milfulles de patata i tòfona amb salsa de vi negre. Hi haurà una banda de música en directe durant el sopar i l'hedonista festa de nit de Cap d'Any continuarà al soterrani de l'hotel: al seu club nocturn Cabaret. També pot sopar-se de mode més informal en aquest espai amb un menú de 5 aperitius i música soul, funk i R&B en directe (220 euros) o en el The Roof, el bar en el terrat de The Barcelona EDITION, amb un menú de 8 aperitius d'inspiració asiàtica (160 euros). 

Bar Veraz - The Edition

Adreça: Av. de Francesc Cambó, 14, Ciutat Vella, 08003 Barcelona