Els panettones que necessites a la taula aquest Nadal (preus i on comprar-los)

Perquè endolci la teva taula (i la teva vida) amb criteri hem seleccionat alguns dels millors panettones que pots comprar

Lluís Costa, segona generació de la Pastisseria Vallflorida de Sant Esteve de Palautordera | Cedida Lluís Costa, segona generació de la Pastisseria Vallflorida de Sant Esteve de Palautordera | Cedida

El panettone s'ha convertit des de fa alguns anys en un dolç més a la nostra taula nadalenca. Però quin dolç! Originari d'Itàlia i símbol d'aquestes festivitats a moltes parts del món, a Barcelona trobem panettone d'altíssima qualitat tant elaborats aquí com importats des del país de la bota. Quins són els millors panettones de Barcelona? Perquè donis un toc de dolç a la teva taula (i la teva vida) amb criteri hem seleccionat alguns dels millors panettones que pots comprar en aquestes dates (amb preu i adreça per comprar-lo). Entre el millor de la ciutat comtal.

1. El millor Panettone Artesà d'Espanya 2023

En el marc del recinte del Gastronòmic Fòrum de Barcelona vam conèixer que Lluís Costa, de la pastisseria Vallflorida (Carretera del Montseny, 12, 08461 Sant Esteve de Palautordera), va guanyar la vuitena edició del Concurs de Millor Panettone Artesà d'Espanya, així que aquesta petita llista no podia sinó començar amb el seu. Costa va guanyar tant a la categoria de millor panettone clàssic com a la de millor panettone de xocolata. Cosa que mai no s'havia produït en aquest concurs que organitza l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB). Si no hagués guanyat el doblet del concurs, qualsevol elaboració que surt de l'obrador de Costa també seria digna de posar a taula, no oblidem que l'artesà al seu dia ja va guanyar els premis al Millor Croissant i a la Millor Pasta de Tè. El seu panettone de fruita, de massa mare natural, elaborat artesanalment sense colorants ni conservants (pes: 550 grams) costa 29 euros i és tot un luxe: esponjós i aromàtic a parts iguals. El termini de lliurament és entre 7-10 dies hàbils un cop rebuda la comanda.

Pots encarregar-ho aquí: https://vallflorida.com/producto/panettone-de-fruta/

Preu: 29 euros

2. Panettone de tres estrelles Michelin

El millor dolç italià a les mans d’un dels millors pastissers del món: Jordi Roca. Al seu obrador de Girona cada dia es treballen 100 quilos de massa, és a dir, 100 panettone diaris. El panettone de Rocambolesc està elaborat amb massa mare fermentada lentament durant 48 hores i els ingredients principals són: taronja i llimona confitats, panses de raïm, mantega i mel. Es tracta d'un panettone humit, airejat i amb el seu característic gust de mantega i llevat natural. Si Nadal és un període per donar-se capricis aquest és en format dolç i amb segell d’un tres estrelles Michelin.

Pots comprar-lo aquí: https://rocambolesc.com/es/novedades/755-panettone-con-gianduja-avellana-y-chocoalte.html

Preu: 60 euros

3. El Panettone XXL de Hofmann

El Panettone XXL de Hofmann | Cedida
El Panettone XXL de Hofmann | Cedida

Un altre dels millors panettones que pots comprar a Barcelona és sens dubte el de la pastisseria Hofmann. La prestigiosa firma acaba de presentar la seva exclusiva col·lecció de torrons, panettone i pastissos creats per a festes. Destaquen les creacions de xocolata i, sobretot, el panettone XXL, de 4kg de pes; el més gran de l'Estat. Tot i la mida exuberant, manté la tendresa interior i l'aroma d'un panettone artesà de qualitat elaborat amb massa mare i una llarga fermentació. Entre els dolços d'aquest any, la pastisseria Hofmann estrena també el torró Moon (pasta de sèsam negre cruixent, crema de caramel, vainilla i whisky, mousse de xocolata negra, galeta de cacau i brownie), el torró volcànic (ganache de xocolata negra amb vainilla i praliné cruixent de macadamia), entre altres singulars elaboracions. Hofmann, amb 15 anys d'història, disposa de dos establiments per a la venda física a Barcelona (Flassaders, 44 i Av. Pau Casals, 5). Al seu catàleg de dolços delicat, que segueix una línia d'innovació constant, sempre trobaràs combinats tres aspectes fonamentals: sabor, tècnica i un concepte propi en cadascuna de les seves elaboracions. El seu panettone de xocolata amb llet perfumat amb avellana, vainilla burbon i una deliciosa escorça de cacau costa 42 euros. Tenen el mateix preu la versió amb yuzu confitat, gianduja de sèsam negre, pasta de sèsam negre, xocolata blanca i perfumat de cítrics de llimona o el de fruita confitada amb escorça confitada de taronja, llimona i cedre i panses Golden, perfumat amb vainilla burbon . Els pots demanar a delivery o encarregar per emportar.

Podeu comprar-lo aquí: https://hofmannpasteleria.com/productos/

Preu: 42 euros

4. El Panettone Solidari de L’Atelier

 El Panettone Solidari de L’Atelier | Cedida
El Panettone Solidari de l’Atelier | Cedida

Un any més Eric Ortuño i Ximena Pastor editen el seu Panettone Solidari. Com ja és costum, l'Atelier Barcelona col·laborarà durant aquestes festes amb causes solidàries, i aquest any ha volgut donar veu a la investigació contra el càncer recolzant la feina de la Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), que forma part del Campus Vall d'Hebron. Un 10% dels beneficis recaptats amb la venda de cada panettone solidari aniran destinats a la investigació oncològica amb l'objectiu de seguir desenvolupant noves teràpies més eficaces per controlar el càncer i millorar la supervivència i qualitat de vida dels i les pacients. El seu va ser el Millor Panettone de Xocolata de l'Estat l'any passat així que regalar-ho o regalar-t'ho serà un regal. Es tracta d'un Panettone de xocolata Azelia de Valrhona i gianduja d'avellana, de format 750 grams, amb una molla tendra i melosa; un panettone molt esponjós i aromàtic (40 euros). També tenen una versió molt glamurosa: un panettone NYE Gold amb massa de llarga fermentació, gingebre confitat i caramel, glacejat i acabat amb làmines d'or (50 euros). Pots fer la teva comanda a la seva botiga en línia o passar-te per la bonica botiga que acaben d'estrenar a la part alta de Barcelona.

Podeu comprar-lo aquí: https://shop.latelierbarcelona.com/temporada/nadal/

Preu: 40 euros / 50 euros

5. Sant Croi by Albert Roca, el panettone d'un mestre

Frescor i esponjositat. Els panettones que elabora el pastisser Albert Roca estan entre els millors que podem comprar a Barcelona (Pastelería Sant Croi: Pàdua, 91 i Bassegoda, 56). Textura sucosa i imponent alveolat per a un dolç que enamora i en mans d'un dels grans pastissers de la ciutat. Guanyador d'altres premis com el de Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya (2009 i 2018). La versió de xocolata costa 24,50 euros i la de fruita 23,50. Un dolç aquí sempre està justificat.

Podeu comprar-lo aquí: https://santcroi.com/producte/panettone-de-xocolata/

Preu: 24,50 euros / 23,50 euros el de fruita

6. Fiko: panettons italians fets a Estepona

Si busquem un panettone de qualitat artesà i volem que sigui italià, una de les millors opcions és Made in Fiko. L'empresa romana establerta a Estepona surt amb els seus panettones a tota la península. El seu va ser el tercer millor panettone del món al concurs organitzat per la Federació Internacional de Pastisseria, Gelats i Xocolata el 2021, que va registrar 400 participants a tot Itàlia. Entre les seves elaboracions, panettone de xocolata i pera (1 quilo) per 32 euros, de xocolata blanca amb llimona, de xocolata negra o de raïm passa i taronja. Un dels més reeixit aquest any és el de festuc (l’ord verd de Sicilia) cobert de xocolata blanca i festucs torrats.

Podeu comprar-lo aquí: https://www.madeinfiko.com/panettone/

Preu: 32 euros

Més informació
La segona vida (i esplendor) dels caganers: "Cada mes és Nadal"
Comença la batalla èpica (i divertida) dels arbres de Nadal
Le Barcarès, la fantasia del "Salou francès" que revoluciona Nadal
Avui et destaquem
El més llegit