• Afterwork
  • Nous restaurants a Barcelona per gaudir al setembre (per a totes les butxaques)

Nous restaurants a Barcelona per gaudir al setembre (per a totes les butxaques)

D'un restaurant-cocteleria nipó a les altures, al local de pites que ho està petant a Gràcia

Imatge de l'interior de l'Azul Rooftop Barceloneta | Cedida
Imatge de l'interior de l'Azul Rooftop Barceloneta | Cedida
Lourdes López | VIA Empresa
Periodista experta en gastronomia
Barcelona
09 de Setembre de 2023

Barcelona bull d'obertures tot l'any, però és durant l'estiu quan ens absentem (beneïdes vacances) i perdem de vista alguna obertura a la ciutat que val la pena visitar a la tornada de setembre. Ja amb el curs escolar en marxa reivindiquem allò que ens queda de setembre per donar-nos un petit homenatge en forma de restaurant. Això sí, per a totes les butxaques: d'un japonès de luxe per al cap de setmana, a un local de pites a Gràcia per on passar qualsevol tarda després d'anar a buscar els nens a l'escola. Perquè el setembre no és estiu, però també ens agrada.

 

Noxe, des de la planta 26 d'un hotel de luxe

Còctels, esperit de night-club i unes vistes impagables són la carta de presentació del novíssim Noxe. El que va ser el bar Eclipse és, des del juliol passat, un espai per gaudir de l'alta cuina nipona. El xef japonès Azumasong expert en els omakase (el tradicional menú degustació del país) és qui comanda els fogons. Proveu la tempura de llagostins tigre, l'uramaki farcit de llamàntol amb shiso i gel de yuzu o el Salmó Alaska Roll. Altres opcions saboroses com a principals són la costella o el tataki de filet de rossa gallega; una carta sostinguda al teppanyaki o la robata que us faran vibrar amb concepcions tradicionals i creacions més modernes. L’espectacular espai, redissenyat per l'estudi d'interiorisme londinenc BlackSheep, compta amb dues barres de cocteleria per prendre alguna cosa mentre es gaudeix d'un dels sets de DJ nacionals i internacionals dins de la programació musical setmanal.

Noxe

Plaça de la Rosa dels Vents, 1, 08039 Barcelona

Preu mitjà: 80 euros

El que va ser el bar Eclipse és, des del juliol passat, un espai per gaudir de l'alta cuina nipona

Azul, vistes al port, la platja i la ciutat

RomainFornell és un xef inquiet capaç d'expandir el seu imperi gastronòmic per la capital catalana amb conceptes de negoci ben dispars entre l’un i l'altre. Tot, sota el segell GoûtRouge. El nou Azul Rooftop Barceloneta n'és una prova. L'homenatge cromàtic ve perquè des dels 360 graus de la vuitena planta de l'edifici Ocean on s'emplaça l’establiment, es pot veure el mar Mediterrani. També, pel producte de la llotja amb què treballa, amb mínima intervenció i en platets per compartir. Al nou local del xef Michelin (té una estrella per Caelis a la capital catalana i una altra pel Chaldette a Lozère) se serveixen copes i posen molt bona música. Una talaia marinera sense igual on -per cert- va estar ubicat un restaurant propietat de Piqué i Shakira.

 

Azul Rooftop Barceloneta

Pg. de Joan de Borbó, 101, planta 8, 08038 Barcelona

Preu mitjà: 70 euros

Dos Manos (per embrutar-se-les)

Al menjar, com a la vida, de vegades val més embrutar-se les mans. A DosManos, el local del xef EyalArbiv i l'empresari OferKabilo (tots dos israelians) és un mandat gairebé diví. Al seu pita bar recentment obert a Gràcia ofereix un homenatge entre pa i pa (de pita) a totes les cultures (que són moltes) culinàries de l'Orient Mitjà. La cuina israeliana té receptes de carrer amb molta substància (n’hi trobareu un bon grapat) que val la pena incorporar des d'ara mateix al nostre streetfood. Una opció casual amb saboroses salses casolanes, coccions a la brasa i herbes fresques tan sorprenents com satisfaents.

Imagen de los platos de Dos Manos | Cedida
Imatge dels plats de Dos Manos | Cedida

Dos Manos

Carrer del Torrent de l'Olla, 3, 08012 Barcelona

Preu mitjà: 20 euros

BREVET CC, cuina sana a dues rodes

Cuina flexitariana, divertida i nutritiva en un entorn càlid i acollidor és allò que ofereix el nou BREVETCC. Un local bikefriendly a Sant Cugat que cal conèixer. Trobareu un establiment obert tot el dia, amb ambients i carta canviants, on impera una atmosfera acollidora, bon rotllo i propostes de menjar sa i deliciós elaborat sota criteris de slowfood, de forma respectuosa amb el medi ambient i amb ingredients de proximitat nutritius i saludables. El local pretén aviciar el col·lectiu esportista (i els aficionats al ciclisme en particular) amb una cuina que els té al punt de mira. El plus per a ciclistes es percep en una sèrie d'espais exteriors habilitats per deixar les bicis, el permís per entrar-hi i la venda de productes associats (Maurten, Hola Coffee i Chimo Chai són algunes de les propostes d'aquest raconet del qual és impossible sortir amb les mans buides). Tasteu les braves de moniato amb un toc picant i dolç, la deliciosa burrata o els populars nachos de jackfruit, els seitons fregits o les olives. Entre els principals, trobareu delícies com el porc duroc cuinat 18 hores a baixa temperatura acompanyat de fesols de Santa Pau o l'exquisida cuixa de pollastre ecològic amb espinacs jamaicans. Les brevets -per cert- són recorreguts ciclistes de carretera de gran fons (de mínim 200 quilòmetres, i fins als 1200), no competitius, que es realitzen en carreteres obertes al trànsit i que s'han de completar en un temps màxim prefixat.

Cuina flexitariana, divertida i nutritiva en un entorn càlid i acollidor és allò que ofereix el nou BREVET CC

BREVET CC

Rambla de Can Móra, 5, 08172 Sant Cugat del Vallès, Barcelona

Preu mitjà: 20 euros