Quatre noves cocteleries a Barcelona que segur que no coneixes

El 13 de maig, dia del còctel, és el moment ideal per descobrir-les

El 13 de maig se celebra el dia del còctel | iStock El 13 de maig se celebra el dia del còctel | iStock

13 maig: Dia del còctel. A qui no li agrada una bona cocteleria? Les necessitem quan tenim penes per ofegar amb un amic i quan hi ha celebracions pel mig que requereixen un glop d'alçada. Per sort, Barcelona sempre ha estat assortida de bons temples coctelers (a més de clàssics com Boadas, Ideal Coctail Bar o el meu adorat Dry Martini) però és ara que ha estat coronada capital del món del combinat -amb Paradiso, el millor bar del món segons la prestigiosa llista World's Best Bars- quan la febre del còctel ressorgeix. És l'excusa perfecta per fer-vos aquesta petita selecció de noves cocteleries obertes recentment i que ja mereix un forat a la nostra llista de glops sublims per tastar. (Us recomano quin còctel demanar).

Dead end Paradise

Forma part de la llista dels millors bars del món i acaba d'obrir sucursal al Raval. En concret, en un atzucac al costat del popular carrer Joaquim Costa, a prop del CCCB. Per als que no coneguin la seva història, l'artífex d'aquest bar de contradictori nom, el libanès Jad Ballout, va decidir reconstruir el bar després que aquest fos bombardejat el 2020. I amb grans dosis d'enginy, experimentació i positivitat ha fet d’ell una icona de la cocteleria mundial. El febrer passat va aixecar amb èxit la persiana de la seva sucursal barcelonina. Sota el lema Just fun no Bullshit, Dead end Paradise ofereix glops a partir dels 8 euros. Recomanable demanar l'Indigo amb chicha morada i chipotle fumat, o un Emerald, un glop cítric a base de mescal i aroma de fonoll.

Cóctel 'Icy Pink' del Dead end Paradise | Cedida
Còctel 'Icy Pink' del Dead end Paradise | Cedida
  • Carrer de Valldonzella, 30, 08001 Barcelona

Káktos Botanical Society

A la ciutat comtal hi ha un nou espai de culte per als amants de les plantes i els còctels més eclèctics: la Káktos Botanical Society. L'espai, dissenyat amb la col·laboració de Casa Protea, és una cocteleria d'autor, les begudes clàssiques del qual i els còctels signature seran capaços de transportar el públic als boscos tropicals de l'Amazones, els camps de lavanda a França, el Parc Hitsujiyama al Japó o al jardí de geranis de l'àvia. Alhora, funciona també com a hotel de plantes i mercat ambulant ocasional. Demaneu-vos el còctel infusionat amb curri, herba de llimona, coco i licor de flor elèctrica o vodka banyat en mostassa, mel de farigola, cítrics i bombolles.

Espacio interior del Káktos Botanical Society | Cedida
Espai interior del Káktos Botanical Society | Cedida  
  • Carrer del Comte Borrell, 147, 08015 Barcelona

 

Més info: Sangria i còctel negre d’estiu: tradició de proximitat?

Monk

La Confiteria, el grup de restauració propietari de Paradiso, està darrere de Monk. És un bar amagat a la rebotiga d'un queviures 24 h. Sí, has llegit bé. Homenatge luminescent, club i menjar caribeny t'esperen a dins. Amb art òptic a les parets i una carta de creativitat rabiosa dedicada a artistes cèlebres com Kubrick, Kraftwerk o Philip Glass, els glops van del cítric, a l'amarg i al fumat. Fins i tot, la llum juga amb els beuratges i el mateix espai. Darrere d'una segona porta oculta tenen una església amb tiradors de còctels a 11 euros. Per exemple, podeu tastar el Philip Glass is Dry, homenatge al Dry Martini de tota la vida però amb una redestil·lació d'una infusió d'algues, sake, cítrics i tintura de bolets. Per confessar-vos amb rigor!

Espacio interior del Monk Barcelona | Monk Barcelona
Espai interior del Monk Barcelona | Monk Barcelona
  • Carrer dels Abaixadors, 10, 08003 Barcelona

Nuts

I per a paladars una mica més estàndards, però d'esperit viatger –és a dir, aquí podreu anar amb la tia i el sogre– és ideal la cocteleria Nuts: l'interiorista Lázaro Rosa-Violan i el dissenyador Josep Maria Morera en són els propietaris d’aquest bar que aglutina elements de mobiliari i arquitectura de ciutats com París, Venècia o Amsterdam. Pots beure clàssics amb una mica d’inventiva, com un Moscow Mule amb gingebre o un gintònic amb litxis, amb música en directe, i un menú diari personalitzat amb productes gurmet (per encàrrec).

Espacio interior del Nuts Indulgence Club Barcelona | Cedida
Espai interior del Nuts Indulgence Club Barcelona | Cedida
  • Carrer Muntaner, 147, 08036 Barcelona 
Més informació
Montesquiu (Barcelona) celebra els 70 anys + 1
Alapar, el Mandarin Oriental estrena una izakaya
El Bulli: Què veure al nou museu d'El Bulli 1846
Avui et destaquem
El més llegit