This & That, els millors baos de l'Hospitalet

Mónica Artero i el seu soci, Pablo Carrizo, comanden un dels restaurants més interessants del Baix Llobregat

Mónica Artero i el seu soci, Pablo Carrizo, dirigeixen el This & That Mónica Artero i el seu soci, Pablo Carrizo, dirigeixen el This & That

This & That és un dels llocs que ho peten fort a l'Hospitalet de Llobregat. I no són pas tants. Des que va obrir portes al número 41 del carrer d'Amadeu Torner, Mónica Artero i el seu soci, Pablo Carrizo dirigeixen un dels restaurants del cinturó urbà on millor es menja. A l'oest de la Riera Blanca, aquella zona que difumina Sants i l'Hospitalet s'ha apujat el llistó molt més enllà de les tapes clàssiques. Així que val la pena que, de tant en tant, tots sortim de la ciutat i explorem el Baix Llobregat.

D'Eivissa a l'Hospi

La seva aventura empresarial va començar a Eivissa a serveis de xef privat i càtering. Era l'agost del 2015, Artero provenia del món de la publicitat i volia fer grans coses. El seu amic i xef volia tenir un restaurant que fos realment propi  i que rodés lluny de les inclemències de la temporalitat estiuenca. Un cop la canícula va remetre, van decidir fer el salt a Barcelona: "No només volíem seguir organitzant esdeveniments i fent consultoria, sinó que vam decidir muntar un restaurant perquè, a més de ser un aparador al món, fos el nostre centre d'operacions per a la innovació i el desenvolupament de tot allò que féssim; dins i fora del restaurant", recorda la jove propietària del 50% d'aquest negoci.

El lloc triat va ser la zona nova de l'Hospitalet. "Ho vam escollir pel seu creixement, per la seva projecció i perquè a més ens permetia no només tenir el restaurant, sinó el local adjunt on muntaríem, un any després, una cuina de producció i innovació". Una decisió valenta en la qual van fer una inversió primigènia de 200.000 euros. "Després hi ha hagut una inversió de 80.000 euros per al desenvolupament del càtering. Pensa que ja tenim set treballadors fixos", afegeix.

Una amalgama de sabors amb èxit

Molts van descobrir el This & That a la darrera edició del Tast a la Rambla que, per primer cop, obria porticó als sabors del Baix Llobregat. Hi van portar el bao burguer de pork belly a baixa temperatura amb pa xinès fregit, xirivies, soja i xili dolç que és ja un clàssic de la casa. I quasi fan curt. "És una recepta molt demandada aquí al restaurant", assegura Carrizo, "És el best seller de la nostra carta; als cinc serveis que es donen a la setmana de carta, es venen 150-100 baos aproximadament", detalla Artero. I no ho dubtem ni ens preguntem el perquè; l'amalgama de sabors encaixa com un guant i en fa demanar més.

Del reguitzell (curt) de receptes a la seva carta, Carrizo apunta aquella tècnica justa que no busca disfressar sabors, sinó fer més excels allò que, de per si, ja és bo –va passar per ElBulli, el Celler de Can Roca i d'altres-. Atenció a la costella de rubia gallega amb un puré trufat cremós; al tandori de ploma ibèrica a la graella amb un suau humus de cúrcuma i salsa teriyaki i a la bomba de la Barceloneta mida XL (venen dos a la ració) farcida de galta amb salsa bolonyesa. El bao de pollastre cruixent amb maionesa de tamarinde i sèsam. El menú de migdia (14,90 euros de dimarts a dijous) inclou un primer, un segon i postres o cafè. Una oferta que convenç uns 450 clients setmanalment.
Hi ha plats contundents, com la morcilla de wayú a la graella amb carabassa o el pollastre rostit amb humus de curri i patates confitades. Una cuina plena de sabors umami que respira naturalitat i és impecable en la presentació.

Expansió a finals d'any

Des del 2015, com passa a Barcelona, la Mónica alerta que a l'Hospitalet també obren i tanquen portes masses locals: "De tres restaurants que obren, un tanca. També hi ha una tendència cap al delivery i el take away". Avança que tenen projectes en la cartera abans que acabi aquest 2019: "Tenim al cap un nou negoci a finals d'any, que esperem que doni molt a parlar però encara no podem revelar res. L'objectiu és crear un nou concepte de negoci, amb idees noves, simples, rendibles i fàcils d'executar".

This & That

Adreça: carrer d'Amadeu Torner, 41, l'Hospitalet de Llobregat

Menú de migdia: 14,90 euros

Preu mitjà carta: 25-30 euros

Més informació
Oh Bo, un restaurant amb congnom de Repsol
Casa Rafols, un restaurant amb ànima de ferreteria
Flax&Kale, un restaurant amb 'ecommerce'
Avui et destaquem
El més llegit