Les administracions públiques de l'Estat tanquen el 2022 amb 1,503 bilions d'euros de deute

L'augment de la recaptació tributària permet millorar les previsions del govern espanyol

La vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics del Govern espanyol, Nadia Calviño | EP La vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics del Govern espanyol, Nadia Calviño | EP

El deute de les administracions públiques va situar-se en 1,503 bilions d'euros al tancament del 2022, segons el Banc d'Espanya. Es tracta d'un 113,1% del PIB de l'Estat i suposa una lleugera reducció respecte del mes de novembre, quan el deute era d'1,506 bilions d'euros. En aquest sentit, el ministeri d'Economia ha apuntat que la "bona evolució de l'economia espanyola", sobretot pel fet que hagi augmentat la recaptació tributària per la inflació, ha permès millorar en 2,1 punts les previsions que tenia l'executiu de l'Estat pel 2022. El ministeri que lidera Nadia Calviño també ha destacat que els nivells màxims de deute assolits durant la pandèmia (120,4% del PIB) ja s'han reduït en més de 7 punts.

"Malgrat el complex context internacional per la guerra d'Ucraïna, l'economia espanyola està absorbint a un ritme sense precedents l'impacte extraordinari de la pandèmia", ha subratllat la ministra d'Economia, Nadia Calviño.

Les dades publicades pel Banc d'Espanya també detallen que el deute de la Seguretat Social es va situar en 106 milers de milions, un 9,3% més que un any abans. Pel que fa a les comunitats autònomes, va créixer fins als 317 milers de milions d'euros, amb una variació interanual de l'1,4%. Per la seva banda, les corporacions locals van tancar l'any amb un deute de 23 milers de milions d'euros, un 4,5% més que el desembre del 2021.

Més informació
El deute de les administracions públiques arriba fins als 1,45 bilions
El deute de les administracions públiques se situa en el 117,7% del PIB
Les administracions deuen 110.000 MEUR a proveïdors
Avui et destaquem
El més llegit