L'Aeroport de Barcelona-El Prat entre els millors del món

L'aeroport català ha pujat 50 posicions des del 2019 i es troba entre els deu millors aeroports europeus

L'aeroport de Barcelona-El Prat | Ajuntament L'aeroport de Barcelona-El Prat | Ajuntament

L’aeroport de Barcelona-El Prat ha estat seleccionat com un dels millors del món. Segons el prestigiós rànquing AirHelp Score 2022, l’aeroport català ocupa el lloc 53 amb una nota mitjana d'un 7,68: un 7,60 en puntualitat, un 7,72 en valoració dels clients i un 7,85 en espais de botigues i restauració. Barcelona-El Prat escala així 50 posicions respecte al rànquing de 2019 en què figurava al lloc 103. La nova posició de l’aeroport barceloní també el situa entre els deu millors aeroports del continent.

Els altres aeroports espanyols que se situen entre els 150 millors del món són els de Madrid-Barajas, el de Bilbao i els de l'Arc Mediterrani amb València, Alacant-Elx Miguel Hernández, l'aeroport d'Eivissa i el de Palma de Mallorca al capdavant. Barcelona-El Prat és l'únic aeroport català en aparèixer a la llista d'AirHelp.

Més info: El Col·legi d'Economistes veu "estratègica" l'ampliació de l'aeroport del Prat

Pel que fa a les aerolínies, Iberia no apareix fins a la posició 31 i Vueling fins a la 57, essent les úniques aerolínies espanyoles en el llistat de les millors del món.

El Japó i Brasil copen les primeres posicions

El primer aeroport mundial del rànquing elaborat per Airhelp és l'aeroport internacional Tokyo Haneda, que aconsegueix una puntuació global de 8,83. A la segona posició del rànquing se situa el de Recife al Brasil, amb un 8,52, i el tercer lloc és per a un altre aeroport japonès, l'International Tokyo Narita, amb un 8,49. La majoria d'aeroports del top 10 es troben a l'est asiàtic i Brasil.

Més informació
Josep Sánchez Llibre: “L'aeroport del Prat ha de duplicar les rutes intercontinentals”
Neix la taula per impulsar l'aeroport de Girona amb 2 MEUR
El debat de l'aeroport del Prat recupera protagonisme
Milloren l'operativitat de l'aeroport de Lleida-Alguaire
Avui et destaquem
El més llegit