Caiguda dràstica de passatgers al Prat

Els usuaris de l'aeroport cauen un 19,8% durant la primera setmana de març pel coronavirus i les operacions es redueixen un 5,7%

L'Aeroport del Prat registra una caiguda dels passatgers pel coronavirus | iStock L'Aeroport del Prat registra una caiguda dels passatgers pel coronavirus | iStock

El coronavirus ha provocat una caiguda dràstica en el nombre de passatgers de l'Aeroport del Prat durant la primera setmana de març, segons les dades oficials d'Aena. Entre l'1 i el 7 de març s'han registrat 711.474 passatgers, un 19,8% menys, unes xifres que en el conjunt de la xarxa d'Aena a Espanya suposen una disminució del 14,3%.

Més info: Davant el pànic dels mercats, el cap fred dels economistes

Durant la primera setmana de març, amb l'ascens de la crisi del Covid-19, a Barcelona es van fer 5.578 operacions, un 5,7% menys. És la primera vegada en anys que el Prat registra una caiguda de passatgers, ja que les instal·lacions van tancar el 2019 amb xifres rècord.

De fet, l'efecte del coronavirus i la cancel·lació del Mobile World Congress ja van provocar un estancament en el creixement de passatgers durant el mes de febrer. Amb les dades tancades, el nombre de passatgers va créixer només un 0,4% respecte a l'any passat, amb 3,2 milions de passatgers i 22.992 operacions.

Més informació
El coronavirus provoca la major caiguda de l'Ibex de la història
ERTO a Air Europa pel coronavirus
Norwegian cancel·larà més de 4.000 vols i també farà un ERTO
Avui et destaquem
El més llegit