Alemanya entra en recessió amb una contracció del 0,3% del PIB

El govern d'Olaf Scholz atribueix les dades a l'alta inflació

Imatge del Bundestag | iStock Imatge del Bundestag | iStock

Per primer cop des de l'esclat de la pandèmia, Alemanya ha entrat en recessió tècnica. Segons dades de l'Oficina Federal d'Estadística, la principal economia europea va tancar el primer trimestre de l'any 2023 amb una caiguda del Producte Interior Brut del 0,3%. Amb aquests resultats acumula dos trimestres consecutius a la baixa (Una contracció del 0,5% en el quart trimestre del 2022). També entre els mesos de gener i març, l'atur va registrar un creixement d'un 1% (446.000 treballadors i treballadores.

El govern d'Olaf Scholz atribueix els resultats a l'alta inflació, fenomen que ha derivat en una reducció del consum per part de les famílies. La recessió no era contemplada en els informes de la Comissió Europea, on es descrivia un augment del 0,2% del PIB. Les dades de l'Oficina Federal situen Alemanya per darrere d'Espanya, Itàlia i França, quant a creixement de les economies a l'Eurozona. 

Malgrat les dades negatives, durant les darreres setmanes, l'economia alemanya ha experimentat una petita recuperació en les exportacions i les inversions, principalment de sectors com la construcció, l'automòbil, els equipaments industrials i les maquinàries. Cal tenir en compte que el govern alemany, a principis del 2023, va paralitzar el repartiment de subvencions per adquirir vehicles elèctrics. En el capítol d'importacions, aquestes han baixat un 0,9%, amb afectacions principals en el món químic.

Més informació
12 empreses catalanes participen al major saló mundial d'alimentació ecològica a Alemanya
Uriach entra a Alemanya, Suïssa i Àustria amb la compra de Sidroga
Calçotades a domicili als Països Baixos, Bèlgica, Luxemburg i Alemanya
Avui et destaquem
El més llegit