12 empreses catalanes participen al major saló mundial d'alimentació ecològica a Alemanya

Els darrers deu anys la superfície ecològica catalana ha crescut un 207% i el sector ja factura 991 milions d'euros

El saló Biofach de Nuremberg (Alemanya) | Cedida El saló Biofach de Nuremberg (Alemanya) | Cedida

Una dotzena d'empreses catalanes participaran la setmana vinent al saló Biofach de Nuremberg (Alemanya), considerat el més important del món amb més de 20.000 visitants i uns 2.000 expositors. Acompanyades del Departament d'Acció Climàtica, les firmes presentaran els seus productes al mercat alemany amb l'objectiu d'incentivar els contactes amb importadors i compradors.

Les empreses participants venen de tot el territori i es dediquen a àmbits tan variats com la carn, els sucs, la xocolata, les begudes vegetals o els olis. Amb un volum de negoci de 991 milions d'euros, Catalunya és líder a l'Estat en activitat agroalimentària ecològica.

Més info: Barcelona potencia el consum ecològic i de proximitat

Segons ha detallat el Govern, el destí majoritari de les vendes dels productes ecològics catalans l'any 2021 va ser el mercat intern, amb 394 milions d'euros (el 46% del total). A la resta de l'Estat es van destinar 209 milions i les exportacions van ascendir a 255 milions, xifra que situa Catalunya com el 17è exportador d'aquest segment a escala mundial. La superfície cultivada amb criteris ecològics també ha crescut més d'un 200% els darrers deu anys, triplicant la mitjana europea.

Més informació
Brussel·les promet menjar ecològic més barat
És car el menjar ecològic?
Catalunya estira la corda del producte ecològic
Avui et destaquem
El més llegit