L’activisme de Cañete per situar les pimes en el pont de comandament

Antoni Cañete presenta la seva candidatura per a les eleccions de Pimec amb una idea clara: "Donar veu a les pimes i que puguin decidir el seu futur"

Cañete presenta la seva candidatura per a les eleccions de Pimec | Antoni Cañete Cañete presenta la seva candidatura per a les eleccions de Pimec | Antoni Cañete

"Situar les pimes en el pont de comandament, generar riquesa i llocs de treball". Aquest és l'objectiu de la candidatura encapçalada per l'actual secretari general de Pimec i president de la Plataforma Multisectorial Contra la Morositat, Antoni Cañete, de cara a les eleccions de la patronal de la petita i mitjana empresa que se celebraran el proper 23 de febrer. Sota l'eslògan Activisme empresarial, Cañete vol situar les pimes "en la construcció del model econòmic i social", així com tractar els eixos vitals sobre els quals cal treballar perquè el 99,8% del teixit empresarial de Catalunya no quedi enrere: energia, formació, món rural i innovació, entre molts altres. Així ho ha posat de manifest durant la roda de premsa de presentació d'una candidatura "d’empresàries i empresaris autònoms de Catalunya" celebrada al Col·legi de Periodistes de Catalunya perquè, subratlla, "és el nostre altaveu".

"Vull parlar de futur", ha subratllat Cañete, després de presentar alguns dels membres que aniran a la seva llista, entre les quals hi destaca l'expresidenta del Circuit de Barcelona-Catalunya Maria Teixidor, o el president de Pimec Joves, Josep Soto. La candidatura entregarà els avals per presentar-se als comicis la setmana vinent, però Cañete ja ha dit que, "més enllà d’aquelles qüestions lícites per part dels candidats que es puguin presentar, m’agradaria preservar una institució com és Pimec, que és un agent social i econòmic del país". De fet, ha demanat que "els atacs que es fan per part de persones interessades es solucionin".

Cañete té clar que la finalitat de la seva candidatura és "el bé de l’entitat", així com situar les pimes en el "pont de comandament" perquè, ha recordat, no només són el 99,8% del teixit empresarial català, sinó també representen el 75% de l'ocupació i el 66% del PIB de Catalunya. Si el proper 23 de febrer els socis de Pimec el trien com a president de la patronal, ell ho donarà tot, però això no és suficient i, precisament amb aquest argument sota el braç, ha demanat que "existeixi una sensibilitat superior per part dels nostres governs en el món empresarial" perquè, assenyala, "si volem fer polítiques empresarials i sanitàries ho han de fer aquells que paguen els nostres impostos".

Candidatura Cañete

Cañete presenta la seva candidatura a les eleccions de Pimec al Col·legi de Periodistes de Catalunya

La candidatura parteix de la base que els empresaris que s'hi presenten "il·lustren la riquesa i el dinamisme del país, amb igualtat de gènere i diversitat territorial i sectorial", així com que la seva prioritat és "augmentar la influència de les pimes a tots nivells independentment del seu color polític perquè representen el 70% de l'ocupació".

La pota del diàleg social

I no només això. Com ve dient Pimec des de sempre, també volen que les microempreses es converteixin en petites, que les petites siguin mitjanes i les mitjanes es facin grans, motiu pel qual Activisme Empresarial també vol ajudar els petits empresaris a "prosperar amb eines de competitivitat, lluitant per assolir un marc econòmic més favorable a la iniciativa privada i assumpció de riscos".

Tot plegat sumat al panorama que ha deixat i continua deixant la pandèmia, que ha destruït molts negocis, cosa que fa necessària l'existència d'una "organització forta per afrontar aquesta situació i ajudar les pimes a transformar-se i adaptar-se al nou escenari", com ja porta fent Pimec des de l'inici del primer estat d'alarma, ja fa pràcticament 11 mesos.

Cañete: "Si en el diàleg social, que és una pota fonamental en una democràcia, no hi ha les veus que representen la societat, hi ha una mancança"

Per tirar això endavant, Cañete ha deixat clar que "si surto elegit president seguiré aquesta línia i mai faré política activa, sinó activisme empresarial", i ho ha dit en relació a la presentació de la candidatura Eines Pimec que ja va assenyalar que vol postular Pimec com l'única patronal de Catalunya i "tenir la representativitat absoluta" sense tenir en compte a Foment del Treball. "Si en el diàleg social, que és una pota fonamental en una democràcia, no hi ha les veus que representen la societat, hi ha una mancança", ha lamentat el candidat d'Activisme Empresarial, que també ha criticat que "parlar que hi hagi una única patronal em recorda a altres temps, als temps dels sindicats verticals".

I això va de salvar empreses i d'ajudar-les a tirar endavant i a prosperar perquè, com diu Cañete, "sense empreses no hi ha futur" i, justament per això, insisteix en la idea de "situar les pimes en el pont de comandament perquè tinguin veu i puguin decidir el seu futur".

Més informació
Eines Pimec, com ser l’única patronal de Catalunya
Una candidatura independentista a les eleccions de Pimec
Josep González es retira de Pimec
Avui et destaquem
El més llegit