L'atur a l'eurozona, en mínims històrics

Malgrat els increments en el preu dels productes i la desacceleració econòmica, l'indicador s'ha mantingut en el 6,5% de l'octubre

L'atur a l'eurozona es manté en mínims històrics | EP L'atur a l'eurozona es manté en mínims històrics | EP

L'atur a l'eurozona es manté en mínims històrics malgrat els increments en el preu dels productes i la desacceleració econòmica. Segons les darreres dades publicades aquest dilluns per l'Eurostat, la taxa d'atur a la zona euro durant el mes de novembre es va situar en el 6,5%, la mateixa que a l'octubre. La tendència és calcada al conjunt de la Unió Europea, on el percentatge de desocupats va ser del 6%, una xifra que també es va repetir el mes anterior.

No obstant això, l'atur juvenil va tornar a créixer, després d'un octubre on va aconseguir reduir-se. En concret, la taxa d'atur dels menors de 25 anys es va situar en el 15,1% al novembre, tant a la UE com a l'eurozona, una dècima més en comparació amb el mes precedent.

En termes absoluts, el nombre de persones desocupades a la zona euro –les estadístiques durant el mes de novembre ja inclouen Croàcia- va ser de 10,85 milions, lleugerament per sota la xifra registrada a l'octubre i menys que els 11,7 milions corresponents al novembre de l'any passat. Pel que fa a la Unió Europea, el nombre d'aturats al novembre va ser 12,95 milions, en línia amb les dades d'octubre i inferior als 13,8 milions de l'exercici anterior.

Per sexes, les taxes de desocupació també es mantenen estables, tot i que continua sent més elevada en dones que en homes. L'atur femení a l'eurozona va tancar el mes de novembre en el 7%, mentre que el masculí va ser del 6,1%. Quant a la Unió Europea, el percentatge de dones desocupades va ser el 6,4% i el d'homes del 5,7%.

Un cop més, Espanya apareix com el país amb la taxa d'atur més elevada, tant en termes generals com pel que fa a l'atur juvenil. La desocupació a l'Estat durant el mes de novembre va ser del 12,4%. Si bé la taxa és una dècima més baixa respecte a l'octubre, es manté per sobre països com Grècia (11,4%), Itàlia (7,8%) i Xipre (7,5%). En el cas de l'atur juvenil, la taxa a Espanya va situar-se en el 32,3% al novembre, per davant d'altres estats com Grècia (31,3%), Itàlia (23%) o Suècia (21,2%).

Més informació
Lleuger increment de l'atur a Catalunya
Catalunya crearà 35.000 llocs de treball per les rebaixes
El turisme registra excel·lents dades d'ocupació durant la campanya de Nadal
Avui et destaquem
El més llegit