Barcelona acull el primer fòrum de gestió de polígons industrials

La primera edició del Congrés Nacional de Gestors de Polígons Industrials se celebra en el marc d'Advanced Factories

L'Advanced Factories del 2019 | Cedida L'Advanced Factories del 2019 | Cedida

El 5 de març, l'Industry 4.0 Congress, reunirà a representants de diversos ecosistemes industrials d'Espanya per posar en comú les principals dificultats amb les quals es troben els seus polígons industrials, així com les solucions més innovadores que s'han implementat. Dins d'aquest ecosistema tindrà lloc el primer Congrés Nacional de Gestors de Polígons Industrials, segons ha anunciat l'organització.

Més info: La gran setmana de la innovació industrial arriba a Barcelona amb Advanced Factories

Catalunya és un enclavament logístic en el qual es concentra una gran quantitat d'activitat. Actualment, compta amb un total d'1.447 polígons d'activitat econòmica, que concentren 45.773 empreses i més de 29.000 hectàrees de sòl industrial, segons dades del Cens de Polígons d'Activitat Econòmica elaborat per la Generalitat de Catalunya. No obstant això, la majoria d'aquests polígons estan lluny de la digitalització. De fet, solament la meitat de les companyies situades en polígons industrials de Catalunya compten amb bona connectivitat, falta en què el congrés pretén aprofundir.

Comptar amb bones infraestructures de mobilitat de mercaderies, alta connectivitat i bones connexions de 5G per a les fabriques, i millorar la transferència tecnològica entre els membres de les àrees industrials, són els principals reptes que tenen els gestors de polígons industrials. La trobada busca millorar la productivitat de les empreses que alberguen els polígons industrials en relació amb la resta de potències europees i mundials. Actualment, Espanya ocupa el lloc número 10 entre els països de la Unió Europea en integració de la tecnologia digital per part de les companyies.

Més informació
Advanced Factories impulsa les startups més innovadores de la indústria 4.0
Advanced Factories aposta per una nova indústria sostenible i inclusiva
Avui et destaquem
El més llegit