Advanced Factories aposta per una nova indústria sostenible i inclusiva

La fira promou aliances estratègiques amb organitzacions empresarials i institucions per reforçar el desenvolupament d’una indústria sostenible i d’acord amb els ODS

Advanced Factories aposta per la sostenibilitat i per donar visibilitat a les dones en la indústria | Cedida Advanced Factories aposta per la sostenibilitat i per donar visibilitat a les dones en la indústria | Cedida

La quarta revolució industrial, protagonitzada per la indústria 4.0, ofereix noves solucions tecnològiques per a una millora de la productivitat empresarial i del benestar social. No obstant això, l’escassetat de recursos és un problema real per a les empreses, el que comporta una necessària aposta per la sostenibilitat i l’economia circular. La Fundació Ellen MacArthur calcula que l’economia circular estalviaria en materials uns 1.000 milions de dòlars a tot el món. Malgrat això, la sostenibilitat encara és un dels grans reptes de la indústria, juntament amb la transformació digital. Per això, Advanced Factories celebrarà del 3 al 5 de març de 2020 l’Industry 4.0 Congress, amb més de 120 conferències vertebrades al voltant de la innovació en nous equips industrials, nous processos de producció, tecnologies digitals per a la indústria i customització de producte, a més de posar especial enfocament en com desenvolupar una indústria més sostenible.

Més info: La Indústria 4.0, i la connectivitat marcaran l'Advanced Factories del 2020

En consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, Advanced Factories proposa una nova visió de la indústria que fomenti el compliment d’aquests objectius i a la vegada millori la competitivitat de les empreses del territori. Una aposta per la sostenibilitat que suposa destinar recursos a l’eficiència energètica, l’economia circular, l’optimització de recursos, l’ecodisseny, la producció local o la reducció d’emissions, entre altres qüestions. I tot això sense comprometre la rendibilitat industrial.

Igualtat, l’assignatura pendent de la indústria

La presència femenina en carreres tècniques en les universitats espanyoles està per sota del 25%. Segons les darreres dades, el sector industrial és, després de la construcció i l’agricultura, el que es caracteritza per una menor ocupació femenina, situant-se al voltant del 25%.

En aquest escenari, i en línia amb els ODS, una de les missions que es proposa una vegada més Advanced Factories és potenciar i donar visibilitat al lideratge femení. Tanja Krüger, CEO de l’empresa Resolto by Festo, Anna Casals, Innovatoin Manager a Celsa i Mariona Sanz, directora de Girbau LAB, van ser algunes de les expertes de la passada edició.

També es va presentar el cas d’èxit de Thais Rodríguez, estudiant de robòtica, qui va compartir la seva experiència com a dona en el món de la indústria per atraure nou talent femení. Tot amb l’objectiu d’assolir la paritat de gènere en el sector i impulsar la formació STEM entre les nenes.

“Des d’Advanced Factories ens hem marcat el repte de fer un congrés més paritari. Tot i que encara falten dones en alts càrrecs directius en la indústria, esperem ajudar a fomentar el talent femení i que la paritat sigui una realitat”, assenyala Albert Planas, director d’Advanced Factories.

A més, l’Industry 4.0 Congress, el major congrés europeu sobre indústria avançada i digital, comptarà amb 8 fòrums verticals per a diferents sectors com l’aeronàutic, salut, automoció, tèxtil, alimentació, energètic, ferroviari i logística amb l’objectiu d’oferir solucions per a cada indústria per a la seva transformació digital. Robòtica, connectivitat, 3D Printing, realitat virtual i augmentada, i ciberseguretat seran alguns dels protagonistes del congrés, que en la seva anterior edició va comptar amb 300 experts i expertes.

Els reptes i deures que la indústria té al davant no són pocs. Per aquest motiu, Advanced Factories es consolida com el punt de trobada en el qual els actors de l’ecosistema poden debatre i treballar junts per a millorar el futur del sector i de la nostra societat. I per assolir-ho, compta amb aliances estratègiques amb diferents institucions i entitats per aconseguir, junts, una indústria més sostenible i inclusiva.

Més informació
Advanced Factories premiarà els projectes més innovadors d'indústria 4.0
El tercer Advanced Factories “arrela” a Barcelona
L'Advanced Factories vol submergir el 100% de les empreses en la digitalització
Avui et destaquem
El més llegit