Barcelona acollirà des del 2020 la fira mundial de l'audiovisual

L'ISE durà més de 80.000 visitants professionals i compta amb un impacte econòmic similar al MWC

La fira ISE es muda a Barcelona La fira ISE es muda a Barcelona

La Fira de Barcelona acollirà a partir del 2020 la fira principal fira mundial del sector de l'audiovisual. L'Integrated Systems Europe (ISE) abandonarà la seva seu a Amsterdam per venir a la capital catalana. La fira, que en la seva darrera edició va rebre 80.000 visitants, tindrà un impacte econòmic similar al del Mobile World Congress, donat el seu perfil professional.

Segons ha informat La Vanguardia, el saló de l'audiovisual vindrà a Barcelona després de tancar un acord amb la Fira, però segurament haurà de canviar les dates en què s'ha celebrat en els darrers anys, per no coincidir amb el MWC. El contracte amb la fira dels mòbils expira el 2023, i encara no se sap si es renovarà la seva continuïtat. Tot i això, ambdós salons coincidiran en la mateixa ciutat durant diversos anys.

Fins ara, Amsterdam ha acollit gran part de les edicions internacionals d'aquesta fira que va néixer el 2004 a Ginebra, amb una primera edició que va començar amb uns 120 expositors i 3.500 visitants. A partir d'aquesta data, la fira ha crescut progressivament fins a l'ultima edició celebrada entre el 6 i el 9 de febrer d'aquest any amb 1.200 expositors i amb la presència de 80.000 visitants i representants de les empreses més importants del món del sector audiovisual.

El procés de relleu en la cúpula de la Fira de Barcelona i en la seva direcció general no ha afectat el procés de negociació per dur aquest saló a Catalunya. L'organització de l'ISE la duen dues associacions empresarials de la indústria audiovisual, Avixa i Cedia, i va néixer el 2004 a Ginebra, sota la direcció de Mike Blackman.

Més informació
Fira amplia el seu espai amb la gestió del CCIB
La fira Liber reunirà a Barcelona més de 350 empreses editorials
La política no passa factura a Fira Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit