El Barcelona Tech City impulsa un 'hub' sobre urbanisme

L'associació busca edifici juntament amb el Col·legi d'Arquitectes i l'Institut d'Arquitectura Avançada

Xavier Marcet, president de l'IACC; Assumpció Puig, degana del COAC; i Miquel Martí, director general del Barcelona Tech City | Cedida Xavier Marcet, president de l'IACC; Assumpció Puig, degana del COAC; i Miquel Martí, director general del Barcelona Tech City | Cedida

El Barcelona Tech City vol crear un nou hub sobre urbanisme juntament amb el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) i l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IACC). És un dels projectes que la Generalitat ha identificat per optar als fons europeus. De moment, l'associació busca edifici a Barcelona o l'àrea metropolitana on crear el centre, que se centrarà en la investigació sobre la transició ecològica i digital a la ciutat i els edificis. Segons un comunicat del Barcelona Tech City, l'espai també ha de servir per impulsar startups i atreure talent. 

En concret, el hub se centra en les anomenades urbantech, que inclou -a més d'urbanisme- infraestructures, mobilitat, habitatge, construcció, salut urbana, big data i alimentació. S'estudiarà com aplicar solucions de robòtica, nous materials, plataformes tecnològiques urbanes, sistemes energètics autosuficients, bioeconomia circular i el desenvolupament de ciutats amb zero emissions. 

Més info: El Barcelona Tech City tindrà dos nous 'piers' el 2022

Hi podran accedir col·legis professionals, administracions, empreses, professionals, organitzacions cíviques i altres entitats. A més del COAC i el IAAC, també hi participen el Col·legi d’Enginyers de Camins, el Col·legi d’Enginyeria Informàtica, el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, l’Associació de Promotors de Catalunya, l’Institut de la Tecnologia de la Construcció o la Mobile World Capital.

La formació serà un dels fonaments del hub, que comptarà amb programes d’educació, un centre internacional per l’educació avançada, educació per a professionals i educació per a industrials vinculada a la transformació urbana. Per donar cabuda al conjunt d'activitats previstes la superfície necessària estimada és d’uns 25.000 metres quadrats i ja s'ha començat treballar en la localització de possibles emplaçaments.

Més informació
Barcelona Tech City creix al Palauet
El Barcelona Tech City proposa una alternativa al MWC
Avui et destaquem
El més llegit