BforPlanet, el nou saló de la Fira de Barcelona

El congrés per impulsar els objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU serà entre el 26 i el 28 de maig al recinte de Gran Via coincidint amb Innovate4Climate

El saló BforPlanet és el primer congrés per impulsar els objectius sostenibles de l'ONU | Cedida El saló BforPlanet és el primer congrés per impulsar els objectius sostenibles de l'ONU | Cedida

Fira de Barcelona celebrarà entre el 26 i el 28 de maig el saló BforPlanet, centrat en l'impuls al sector privat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Organització de Nacions Unides (ONU). El saló s'estructurarà en tres àrees -Be Inspirational, Be Proactive i Be Synergy-, sobre les quals es faran conferències per impulsar l'aplicació d'ODS, es mostraran projectes i eines concretes per aconseguir-ho i s'oferiran espais de negoci i col·laboració entre entitats. L'esdeveniment tindrà lloc al recinte de Gran Via i se celebrarà simultàniament amb Innovate4Climate, certamen especialitzat en finançament, inversió i mercats climàtics que organitza el Banc Mundial.

Més info: La lluita pel canvi climàtic busca 23 bilions de dòlars

El president del consell d'administració de Fira i del saló, Pau Relat, ha explicat que el nou esdeveniment s'emmarca en l'estratègia de la institució d'apostar decididament per la sostenibilitat. En aquest sentit, ha afegit que Fira "té molt present la importància de l'entorn, és conscient de l'impacte que tenen les fires, però també del fet que poden ser grans caixes de ressonància d'una acció decidida a favor de la sostenibilitat i treballar per un planeta millor".

Les conferències de Be Inspirational es dividiran en un primer bloc denominat Leadership Summit, que reunirà ponents de prestigi internacional de l'àmbit empresarial, la política o la investigació científica. Hi haurà un segon bloc sota el títol Challenge Sessions, que agruparà la resta de conferències distribuïdes per àmbits temàtics.

Pel que fa a la zona expositiva, el Be Proactive, reunirà un centenar d'estands d'empreses i institucions que exposaran els seus projectes en matèria d'ODS. En aquesta zona també hi haurà la Innovation Plaza, una zona amb les últimes novetats i projectes que poden contribuir a implementar accions per incorporar ODS a qualsevol organització.

La presentació del nou saló ha tingut lloc aquest dijous al Palau de la Música, en un acte que ha comptat amb la ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i directius d'empreses i entitats.

Més informació
Barcelona, capital internacional del wifi
El Saló Nàutic amplia dates i obrirà portes un dia més
Barcelona Wine Week: l'art i la democràcia del vi
Avui et destaquem
El més llegit