La Bona Llet, la plataforma per a l'autenticitat de la llet

El Laboratori Interprofessional Lleter de Catalunya (ALLIC) i Departament d'Agricultura lideren el portal per garantir la seguretat de la informació sobre la llet

La iniciativa arriba el Dia Mundial de Llet | iStock La iniciativa arriba el Dia Mundial de Llet | iStock

El Laboratori Interprofessional Lleter de Catalunya (ALLIC) en col·laboració amb el Departament d'Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació lideren el portal per garantir la traçabilitat, la qualitat i la seguretat de la informació que circula sobre la llet i els productes làctics. Labonallet.cat és una iniciativa que té per objectiu posar en valor la llet i els seus derivats. El sector es lamenta que en els darrers anys les bondats nutricionals de la llet (com a font de proteïnes, vitamines i minerals) hagin quedat emmascarades darrera de falsos mites o veritats a mitges, segons han dit en un comunicat les entitats. 

“Volem que La Bona Llet sigui un espai de referència i de consulta i un punt de trobada de tots els qui estem vinculats amb aquest producte, inclosos els consumidors”, han assegurat des de l’ALLIC. I és que en el portal web s'hi podran trobar notícies, receptes, publicacions i activitats com fires o visites relacionades amb la llet de vaca, de cabra, d’ovella o de búfala, produïda al nostre país.

Amb motiu del Dia Mundial de La Llet, que se celebra cada 1 de juny arreu del planeta, La Bona Llet ha proposat un joc per endevinar algunes "veritats i mentides que han calat més o menys en la societat", segons han explicat. Es tracta d’un joc de cartes en el que la cara ens mostra un titular que pot ser mite o realitat, com per exemple que som els únics mamífers que consumim llet després de la lactància o que hem de deixar de consumir-ne per baixar de pes, entre altres. En aquest sentit, el jugador haurà d'endevinar sí són reals o no.

Més informació
Mercadona fa entrega de 10.800 litres de llet a Creu Roja a Catalunya
Llet Nostra estrena botiga en línia a Girona
Avui et destaquem
El més llegit