Més enllà del 'mestratge'. Com tancar la bretxa entre la feina i l'ocupabilitat

El desafiament de les escoles de negoci és oferir una experiència que tingui un impacte tangible a la vida professional de l'estudiant, i que el seu desenvolupament professional tingui continuïtat en el temps

'Professional Impact Unit' és un equip especialitzat d'EAE al servei del desenvolupament professional dels estudiants | Cedida 'Professional Impact Unit' és un equip especialitzat d'EAE al servei del desenvolupament professional dels estudiants | Cedida

Igual que fa unes dècades estudiar una carrera universitària va ser la necessitat de tota una generació, en els últims anys, la formació contínua i pràctica s'ha convertit en la clau de cara a accedir i mantenir-se al món laboral.

Formar-se, preparar-se i especialitzar-se en determinats coneixements i habilitats pot ajudar a aconseguir el treball dels teus somnis, però la realitat és que davant un panorama hípercompetitiu no t'ho garanteix al 100%.

Llavors, si el mestratge no és per si sol la clau de l'ocupabilitat, quina és? La clau està a obrir la mira del curtterminisme i observar la panoràmica de la teva carrera professional en tot el seu conjunt.

Amb l'objectiu de tancar la bretxa entre la feina i l'ocupabilitat, EAE Business School Barcelona compta amb Professional Impact Unit, un equip especialitzat, dedicat i al servei exclusiu del desenvolupament professional dels estudiants. Des de la unitat, s'ofereix acompanyament i formació especialitzada segons l'àrea, sector i perfil professional, buscant un impacte professional que sigui sostenible a llarg termini.

"Amb Professional Impact Unit no només ajudem als estudiants i les empreses a aconseguir els seus objectius immediats; estem creant un impacte que durarà tota la vida. El nostre treball té el poder de canviar les carreres professionals de les persones, transformar la cultura de les empreses i impactar el món. Cada dia, ens despertem plens d'energia sabent que els nostres esforços estan fent una diferència real".

 

Anna Boixader Prat, Directora Talent for Impact Center EAE Barcelona

La xarxa de Professional Impact Unit no es deté en EAE Business School Barcelona, la seva relació amb altres empreses i col·laboradors externs és fonamental per al suport continuat dels seus estudiants.

Un exemple és el de Talentpoint Hr Consulting, que fa anys que col·labora amb EAE Business School Barcelona oferint oportunitats professionals al seu alumnat i alumni, a més de tallers d'orientació on s'acompanya a l'alumnat en assumptes com la preparació d'entrevistes, la millora del currículum, l'ampliació de la xarxa de contactes, la preparació d'un elevator pitch, la millora de la marca professional, etc.

"EAE Business School Barcelona està altament compromesa amb l'ocupabilitat del seu alumnat i alumni. Sempre estan atents a les noves necessitats, canvis del mercat i creant nous projectes innovadors perquè a més d'aconseguir l'excel·lència en la formació, els seus estudiants puguin aconseguir els seus objectius professionals amb èxit".

 

Marta de Llauder, CEO Talent Point HRConsulting i fundadora de JOBarcelona/ JOBMadrid/ JOBINPLANET.COM

Les claus de Professional Impact Unit per l'ocupabilitat

1. Autoconeixement. Ajuden a identificar les teves fortaleses, interessos i aspiracions professionals a través d'una varietat d'avaluacions, tallers i sessions d'assessorament individual. Un aprenentatge que no es limita a una reflexió puntual, sinó a una constant que aprendràs a incorporar al llarg de tota la teva vida professional.

2. Desenvolupament professional. Una vegada definit el camí de desenvolupament, et recolzen en l'adquisició d'habilitats i coneixements per destacar en aquest camí . També ofereixen suport i formació aspectes necessaris com a CV, marca personal, negociació salarial i preparació d'entrevistes.

3. Power Skills. La teva millor versió requereix que aprofundeixis i potenciïs la teva expertise en habilitats d'apoderament personal i professional, on puguis desenvolupar habilitats de lideratge tant per treballar en sistemes verticals com en entorns més horitzontals, on la col·laboració, el treball en equip i la consecució de metes personals i col·lectives són clau per aconseguir l'èxit.

4. Posicionament. Compta amb professionals interns i externs, consultors i caçatalents per ajudar-te a trobar oportunitats d'ocupació i pràctiques que s'alineïn amb els teus objectius professionals. T'ajuden a expandir la teva xarxa i adquirir estratègies per generar noves oportunitats laborals. T'ensenyen a generar, mantenir i aprofitar el networking professional. A més, organitzen múltiples esdeveniments perquè connectis amb altres professionals i aprenguis sobre tendències i tecnologies emergents.

5. Emprenedoria. Una valuosa via d'ocupabilitat és desenvolupar les teves pròpies idees de negoci. Per això ofereixen tot una àrea dedicada a l'emprenedoria que conté recursos, assessorament i programes de mentoria per recolzar en diferents etapes del procés d'emprenedoria. L'objectiu és brindar-te la formació i el suport necessaris perquè puguis convertir el teu projecte en una empresa reeixida i sostenible.

"La meva experiència al programa d'emprenedoria amb Professional Impact Unit ha estat transformadora, un veritable catalitzador en el meu camí personal i professional on he tingut l'oportunitat de compartir una visió única i enriquidora amb destacats mentors i col·legues".

 

Tania Escobedo Jalife - Màrqueting Mànager

Màster Màrqueting Digital & e-commerce

Tania Escobedo, alumna d'EAE Business School Barcelona, és una de les professionals que ha pogut comptar amb els recursos i les eines de Professional Impact Unit per impulsar el creixement i l'èxit del seu projecte perquè, tal com compte, "no només em va donar les eines necessàries, sinó que també em va inspirar a ser audaç, a somiar en gran i a perseguir les meves metes amb determinació. Ha estat un viatge extraordinari que ha deixat una empremta perdurable en la meva vida, obrint noves perspectives i oportunitats que abans semblaven inassolibles. Estic profundament agraïda per aquesta experiència i emocionada pel que el futur m'ofereix".

Ara que la clau de l'ocupabilitat ha deixat de ser un secret és el moment de fer un pas endavant per aconseguir els teus objectius professionals.

Més informació
La reforma laboral i la recuperació del turisme, claus de l'ocupació a Catalunya
Cau lleugerament la taxa d'ocupació de persones amb discapacitat
El sector terciari liderarà l’augment d’ocupació
Avui et destaquem
El més llegit