Cau lleugerament la taxa d'ocupació de persones amb discapacitat

Vuit de cada deu treballa a jornada completa i amb contractes indefinits

Cau lleugerament la taxa d'ocupació de persones amb discapacitat Cau lleugerament la taxa d'ocupació de persones amb discapacitat

La taxa d'ocupació de les persones discapacitades cau mig punt respecte de l'any 2020 i es queda el 28% segons han apuntat les dades publicades per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). En total, a Catalunya, els ocupats amb alguna discapacitat es redueixen a 91.400, un 2,2% menys que en l'últim recompte, mentre que l'ocupació entre persones sense discapacitat ha incrementat un 3,1%. La taxa d'atur entre el col·lectiu és del 20,6%, una dada 2,6 punts inferior a la de 2020, però 9,2 punts per sobre de la taxa registrada en persones sense discapacitat.

A Catalunya hi ha 23.600 aturats amb discapacitat, una reducció de 4.700 persones respecte a l’última dada, però la taxa d’activitat també s’ha reduït un 1,8%. En total, al territori català trobem 115.000 persones actives amb alguna discapacitat reconeguda, una disminució de 6.800 (un 5,6%) respecte al 2020. 

Vuit de cada deu tenen contracte indefinit

Pel que fa a tipus de contracte, feines i jornades, nou de cada deu ocupats amb alguna discapacitat són assalariats, i gairebé el 80% a través de contractes indefinits. A més, un 83,6% dels treballadors gaudeixen de jornada completa i el 77,4% ho fa al sector serveis. 

Per tipus de discapacitat, les taxes d'activitat i d'ocupació són entre un 4% i un 10% més elevades (depenent del grau de discapacitat) entre les persones amb alguna discapacitat física que entre les que presenten un altre tipus.

La taxa d'activitat també mostra una major proporció d'homes respecte a dones si es compara amb la taxa d'activitat entre persones sense discapacitat. Així mateix, el nivell de formació és més baix, ja que el 67,9% de la població activa amb discapacitat té com a màxim estudis secundaris, un percentatge 13 punts superior al de la població activa que no presenta cap tipus de discapacitat.

Més informació
365 Obrador invertirà 10 MEUR i crearà més de 200 llocs de treball
Catalunya crearà 35.000 llocs de treball per les rebaixes
Optimisme pel que fa a la creació d'ocupació a Catalunya
El sector terciari liderarà l’augment d’ocupació
Avui et destaquem
El més llegit