La bretxa salarial entre jubilats arriba al 40%

CCOO indica que la majoria dels homes inactius ho són per la jubilació mentre que les dones ho són per tenir cura de la família

La baixa natalitat condemna el sistema de pensions a una revisió profunda La baixa natalitat condemna el sistema de pensions a una revisió profunda

La bretxa salarial entre homes i dones afecta tots els estadis de la vida laboral, fins i tot quan som pensionistes. Així ho posa de manifest un informe de Comissions Obreres (CCOO) segons el qual, de fet, la bretxa és més alta precisament en aquesta etapa de la vida, quan arriba a ser del 40%. "És a dir, una dona jubilada cobra gairebé la meitat que un home jubilat", segons ha explicat Lídia Sandalinas, responsable de Transversalitat de Gènere i Anàlisi amb Impacte de Gènere de CCOO de Catalunya. Durant l'etapa laboral, la bretxa salarial és del 24%. L'estudi també destaca que les dones estan sobrerepresentades a sectors com la restauració, el comerç, els llocs administratius o els menys qualificats i els homes als llocs d'execució, als qualificats, als de maquinària i als de direcció.

El 74% de la temporalitat també recau en les dones, segons indica l'informe, que a més afirma que els homes inactius ho són per jubilació, mentre que les dones ho són per tenir cura dels nens o de familiars malalts.

Una altra dada que reflecteix l'informe és que la taxa d'atur és superior entre les dones, del 13,5%, que en els homes, de l'11,9%. A més, segons ha explicat Alba Garcia, secretària de Dones, Diversitats i Polítiques LGTBI de CCOO, més de la meitat de les dones a l'atur tenen estudis superiors, un grau "menor" en els homes.

Més informació
Els pensionistes catalans són els que perden més poder adquisitiu
Entra en vigor la reforma de les pensions
La dona també es guanya el seu sou
Avui et destaquem
El més llegit