Així queda el calendari de fires després del coronavirus

Salons com B-Travel, Bridal Fashion Week i Expoquimia s'ajornen i se celebraran a partir del juny

L'exterior del recinte Gran Via de Fira de Barcelona | Europa Press L'exterior del recinte Gran Via de Fira de Barcelona | Europa Press

La Fira de Barcelona ha donat tres mesos de marge al coronavirus. Tots els congressos que s'havien de celebrar en les pròximes setmanes s'ajornen i es faran a partir del juny. La primera gran cancel·lació va venir del Mobile World Congress (MWC), quan el Covid-19 només era una amenaça a la Xina. Fa 10 dies, l'entitat també va anunciar que suspenia Alimentaria, Hostelco i el Saló de l'Ensenyament, i ara, ha decidit estendre la mesura a la resta de fires, després que el Govern central apliqués l'estat d'alarma durant dues setmanes. Així queda el nou calendari per al 2020.

B-Travel estava previst per al cap de setmana del 27 al 29 de març, però s'ajorna al 19, 20 i 21 de juny al recinte Montjuïc. Aquesta fira centrada en el turisme d'experiències sol reunir més de 200 expositors provinents de tots els territoris de l'Estat espanyol, a més de representacions de més de 40 països. El turisme és, precisament, un dels sectors més afectats per la crisi del coronavirus. Tant les aerolínies, com els hotels i la restauració ja han notat un augment de cancel·lacions i una davallada de les reserves.

Més info: Alimentària i Hostelco, ajornades fins al setembre pel coronavirus

Un altre congrés que s'ha canviat de dates és la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week, que s'havia de celebrar entre el 20 i el 26 d'abril però finalment tindrà lloc entre el 8 i el 14 de juny, també al recinte de Montjuïc. Aquest any, el saló de moda nupcial celebra la trentena edició i compta amb la presència de firmes nacionals i internacionals.  

La Retail & Brand Experience World Congress tampoc no manté les dates inicials. La fira especialitzada en la transformació del comerç i del paper de les marques estava programat per al 12, 13 i 14 de maig, però serà entre el 17 i el 19 de novembre al recinte de Gran Via. Això farà que coincideixi amb l'Smart City Expo i l'Smart Mobility.   

Un altre dels congressos afectats per aquesta reestructuració és el BforPlanet, que s'estrena amb la primera edició aquest 2020. En un principi havia de ser del 26 al 28 de maig, però finalment serà el 22 i 23 de setembre al recinte Montjuïc. Coincidia amb dates amb el BizBarcelona, que també s'ajorna. En aquest cas se celebrarà els dies 8 i 9 de juliol. 

Pel que fa als tres esdeveniments del sector químic -Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast-, es mouen d'abans a després de l'estiu: estaven previstos del 2 al 6 de juny i seran del primer al 5 de desembre. A través d'un comunicat, Fira de Barcelona ha anunciat aquests canvis i assegura que seguirà de prop l'evolució de la pandèmia i les indicacions de les autoritats. 

Més informació
La suspensió d'Alimentària és "un cop dur"
Hoffman ja pensa en renovar el contracte amb Barcelona pel MWC
Avui et destaquem
El més llegit