Caiguda (o no) del sistema de votació remota a la Cambra?

Scytl defensa que "en cap moment s'ha compromès la seguretat del sistema, la privacitat ni l'efectivitat dels vots emesos"

Presentació del procediment del vot electrònic durant les Eleccions a les Cambres de Comerç. | Cedida Presentació del procediment del vot electrònic durant les Eleccions a les Cambres de Comerç. | Cedida

"Tot i que en cap moment ha caigut el sistema informàtic ni s'ha interromput l'entrada de vots a l'urna, ja que seguien entrant vots, és cert que el sistema anava més lent del que és habitual". Així és com Scytl ha justificat a través d'un comunicat les incidències d'aquest dilluns al migdia per accedir al portal de votacions telemàtiques a les Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya. Eren les últimes hores per poder emetre el vot electrònic remot que ha tancat definitivament aquest dimarts a les 9 del matí. 

Scytl: "En cap moment s'ha compromès la seguretat del sistema, la privacitat ni l'efectivitat dels vots emesos"

"L’incident ha estat causat per una baixada de la velocitat de resposta dels servidors, donant la sensació de que la plataforma de votació no estigués operativa entre les 12:00h fins les 13:50h, franja horària en que s’havia arribat al límit d'ample de banda!", s'ha afegit des de Scytl. Un cop detectada la incidència, s'ha augmentat l'ample de banda per tal de restablir "el màxim nivell de resposta" i deixar així molt clar que "en cap moment s'ha compromès la seguretat del sistema, la privacitat ni l'efectivitat dels vots emesos." 

Més info: Alerta 24 hores: Draps bruts entre candidats a la Cambra de Barcelona

"La tendència de participació al llarg de tot el procés de votació des que va començar el dijous passat no s’ha vist afectada, ja que un cop resolta la incidència els usuaris afectats han pogut votar sense problemes", s'ha insistit per tal de donar també resposta a les diferents trucades de mitjans de comunicació, així com l'avís d'alguns candidats a la Cambra de Barcelona a través de les xarxes socials per evidenciar el seu malestar respecte a les incidències del sistema de votació.

Canadell: "Consellera Àngels Chacón, molts empresaris estan tenint problemes per votar, la plataforma va molt lenta, extremadament lenta, i dóna errors. Cal solució immediata"

"Consellera Àngels Chacón, molts empresaris estan tenint problemes per votar, la plataforma va molt lenta, extremadament lenta, i dóna errors. Cal solució immediata", ha criticat Joan Canadell, fundador de Petrolis Independents i candidat d'Eines de País. Prèviament, el presidenciable Ramon Masià alertava que la incidència era des de les 11 fins a les 14 30 hores i insistia que "centenars d'empreses i autònoms no han pogut votar a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona per una caiguda del sistema. Ni a nosaltres, ni a cap de les altres candidatures". 

En un comunicat, encara afegia: "El sistema, doncs, no ha respost a les expectatives, tal com van assegurar que sí ho faria les autoritats i els tècnics de l'empresa encarregada del sistema, Scytl... No admetem un silenci com a resposta. Per això, ja hem demanat als auditors que responguin quina implicació pot tenir l'aturada del sistema de votacions durant tanta estona, a l'empara de la llei electoral de les cambres". De nou, el fantasma de la impugnació més viu que mai. 

Masià: "Ja hem demanat als auditors que responguin quina implicació pot tenir l'aturada del sistema de votacions durant tanta estona, a l'empara de la llei electoral de les cambres"

Per a uns, "un sistema que anava més lent del que és habitual però que en cap moment ha caigut". Per a altres, "problemes per votar i errors" o "una aturada d'un sistema que no ha respost les expectatives". 

Més informació
El vídeo inèdit del debat electoral a la Cambra de Barcelona
La plataforma de la Cambra de Barcelona es penja en plena votació
La Cambra de Barcelona té una cita amb la història
Avui et destaquem
El més llegit