El Govern reduirà a la meitat el cànon de l'aigua durant dos mesos

La mesura afecta a tots els usuaris domèstics i activitats econòmiques i estarà vigent abril i maig

El Govern aprova una sèrie de bonificacions en el cànon de l’aigua | iStock El Govern aprova una sèrie de bonificacions en el cànon de l’aigua | iStock

El Govern ha aprovat una sèrie de bonificacions en el cànon de l’aigua que suposaran un estalvi per a les famílies i les empreses en el seu rebut, davant la pandèmia del coronavirus. Es tracta d'una rebaixa del 50% tant per a tots els usuaris domèstics com per a les activitats econòmiques, mentre que les famílies vulnerables podran demanar acollir-se a cànon social i no pagar res per aquest concepte​. Segons apunten en un comunicat, "tot i que es tracta d’un tribut finalista, dirigit a finançar els serveis del cicle de l’aigua a Catalunya, una rebaixa temporal d’aquest podrà alleugerir en part les càrregues econòmiques de la ciutadania i de les empreses que en són contribuents".

Més info: Economia de "guerra": Torra vs. Sánchez

El cost aproximat d’aquestes mesures es quantifica en 50 milions d’euros, que permetran aportar liquiditat a les famílies i a les empreses, amb càrrec a la Generalitat, a través del pressupost de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

A banda d’aquestes mesures, cal recordar que totes les famílies en situació de vulnerabilitat, o les que es puguin trobar en aquesta situació els propers mesos com a conseqüència de la repercussió del coronavirus, poden demanar i acollir-se al cànon social zero, el que implica no pagar per aquest concepte dins de la factura de l’aigua. A data d’avui, s’acullen al cànon social 52.540 abonats.

L’ACA disposa habitualment d’una altra bonificació, l’ampliació de trams, a la qual actualment s’acullen més de 350.000 abonats.

Més informació
L’atur temporal afecta en un 98% als serveis
Foment demana a Sánchez una moratòria fiscal per les empreses
Avui et destaquem
El més llegit