Carlos Cuffí, màxim responsable del 5GBarcelona

L'actual director de Transformació Digital de la Capital assumeix el lideratge del projecte 5G

Carlos Cuffí, nou director de 5GBarcelona | Cedida Carlos Cuffí, nou director de 5GBarcelona | Cedida

L'actual director de Transformació Digital de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Cuffí, ha assumit la direcció des de la Fundació del projecte 5GBarcelona, que convertirà la capital catalana en un laboratori obert de 5G a nivell europeu, ha informat en un comunicat aquest dimarts.

Es tracta d'una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, Fundació Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), Atos i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Cuffí també serà el responsable de l'Observatori Nacional 5G promogut per red.es i la Secretària d'Estat per a la Societat de la Informació i l'Agenda Digital, que arrenca amb l'objectiu d'impulsar activitats de foment i desenvolupar projectes en el camp del 5G i analitzar l'impacte dels casos d'ús en diferents sectors.

Aquest Observatori, que tindrà seu compartida en les instal·lacions de la Fundació a Barcelona i a Madrid, crearà estudis i informes sobre aquesta temàtica, fomentarà la col·laboració públic-privada i serà el nexe d'unió amb el sector de la investigació, alhora que impulsarà la formació i la capacitació a les tecnologies 5G a través de jornades i tallers.

Cuffí, que és enginyer superior en Telecomunicacions per la UPC i MBA per Esade, ha desenvolupat part de la seva trajectòria professional en consultories de negoci especialitzades en finances, planificació i estratègia empresarial en empreses com Everis, Accenture i Deloitte.

Més informació
Barcelona vol ser un laboratori europeu del 5G
Operacions quirúrgiques a velocitat 5G
5G: de la internet dels camells a la internet de les persones
Avui et destaquem
El més llegit