• Economia
  • Catalunya constituirà el grup per identificar edificis amb materials inflamables el 5 de març

Catalunya constituirà el grup per identificar edificis amb materials inflamables el 5 de març

El grup es constitueix arran del devastador incendi de l’edifici d’habitatges de València, a partir d’un foc que es va propagar ràpidament per la façana de l’edifici

Un incendi de grans dimensions va arrasar un edifici de 14 plantes al barri valencià de Campana | EP
Un incendi de grans dimensions va arrasar un edifici de 14 plantes al barri valencià de Campana | EP
Redacción VIA Empresa
Barcelona
01 de Març de 2024

El grup de treball impulsat pel Departament de Territori per identificar si hi ha edificis a Catalunya amb revestiments de façanes construïts amb materials inflamables es constituirà el 5 de març. En formaran part experts en la matèria i té com a objectiu desenvolupar els treballs necessaris per a la prevenció de les possibles problemàtiques amb les façanes ventilades abans de l’entrada en vigor del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE), el 2006. Aquest grup es constitueix arran del devastador incendi de l’edifici d’habitatges de València, a partir d’un foc que es va propagar ràpidament per la façana de l’edifici, construïda amb materials combustibles en el seu revestiment exterior.

 

El grup d’experts treballarà per definir les accions i mesures pertinents amb relació a la problemàtica que poden tenir els edificis construïts a Catalunya de tipologia similar al sinistrat a València. Des del 29 de març de 2006, el Codi Tècnic vigent obliga a comunicar tant l’inventari dels materials com la documentació dels projectes constructius als col·legis professionals. El CTE és el marc normatiu pel qual es regulen les exigències bàsiques de qualitat que han de complir els edificis, incloses les seves instal·lacions, per satisfer els requisits bàsics de seguretat i habitabilitat.

De moment no consta que cap edifici de pisos públics, dels més de 18.000 que gestiona el Govern, estigui revestit amb poliuretà

Formaran part del grup la Conselleria, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (Coac), el Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb), el Col·legi d'Enginyers Industrials (CEI), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l'Institut de Tecnologia de la Construcció (Itec) i representants dels ens locals.

 

La setmana passada el Govern avançava que no consta que cap edifici de pisos públics, dels més de 18.000 que gestiona, estigui revestit amb poliuretà. Tot i això, pel que fa al parc privat d'habitatge, es volen creuar les dades amb els col·legis d'arquitectura i els ajuntaments per descartar riscos.