Catalunya rep 1,87 milions de passatgers internacionals per via aèria a l'abril

El territori millora en un 14,7% les xifres de l'any passat respecte al mateix mes i concentra el 21,2% del total de l'Estat

Un avió enlairant-se des de la T1 de l'Aeroport del Prat | ACN Un avió enlairant-se des de la T1 de l'Aeroport del Prat | ACN

El turisme continua creixent a Catalunya. El trànsit aeri de visitants internacionals va assolir els 1,87 milions a l'abril, un 14,7% més que les xifres d'aquest mateix mes l'any passat. Són dades de Turespaña, que apunta que el territori va concentrar el 21,2% del volum total de turistes internacionals de tot l'Estat.

Més info: El 75% dels passatgers de l'aeroport del Prat utilitzen companyies de baix cost

Les dades del mes passat donen continuïtat al que ja s'havia observat mesos enrere. Cal recordar que el passat mes de març, l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat va rebre 4,2 milions de passatgers, un 13,8% més que al mateix període del 2023. Del total, 3,1 milions d'ells van ser internacionals, una millora del 17,5% interanual i un nou rècord històric de l'aeroport. El mes d'abril, la tònica va ser similar: del total, 1,73 milions de visitants van aterrar a l'aeroport de Barcelona, un 12,1% més que l'abril de 2023.

Les companyies de baix cost, a l'alça

Del total de passatgers d'avió que va rebre Catalunya, 1,34 milions ho van fer a través companyies de baix cost, un 15,6% anual més i el 24,1% de tot l'Estat. Cal recordar que companyies com Vueling tenen la seva seu a El Prat. De fet, novament la gran majoria dels passatgers que van arribar a Catalunya amb companyies de baix cost es van concentrar a l'aeroport de Barcelona, amb 1,2 milions, un 11,6% més que l'abril de 2023. De fet, el nostre territori va ser el primer destí dels usuaris d'aquestes aerolínies a l'Estat, seguit de les Illes Balears, amb 1,01 milions (-0,4%) i Andalusia, amb 910.818 (+13,5%). La Comunitat de Madrid es va situar en sisè lloc, amb 466.091 (+12,3%).

Aquestes dades, però, no volen dir que la resta de companyies no hagin tingut un bon mes: les marques aèries tradicionals també van augmentar un 12,5% el seu trànsit i van assolir una xifra de 529.797 viatgers internacionals a Catalunya. Només la Comunitat de Madrid va rebre'n més (1,55 milions).

Al conjunt de l'Estat, els turistes internacionals també van augmentar la seva presència: gairebé nou milions de viatgers, un 8,8% més que l'abril del 2023

Per la seva banda, al conjunt d'Espanya també es va produir un important creixement. Els passatgers internacionals van fregar els nou milions de viatgers, un 8,8% més que l'abril del 2023, segons les dades de Turespaña, que comptabilitza els viatgers tant si són residents a l'Estat com si no ho són, de manera que no vol dir que equivalgui al nombre de turistes. El 57,5% del total van arribar a l'Estat procedents de la Unió Europea, un 8,5% més, mentre que el flux procedent de la resta del món va representar el 42,5%, un 9,1% més.

 
Més informació
L'aeroport de Barcelona tanca l'abril amb un "rècord històric" de passatgers
El Prat, de rècord: 4,2 milions de passatgers el març
L'aeroport del Prat registra 4,5 milions de passatgers (-10,9%)
Avui et destaquem
El més llegit