Catalunya rep 30,8 MEUR per impulsar la innovació manufacturera

El grup La Farga és la catalana que més recursos rep amb 5,5 milions, seguida d'Himesa amb 4 milions

La indústria manufacturera rebrà recursos per a impulsar la seva innovació | ACN La indústria manufacturera rebrà recursos per a impulsar la seva innovació | ACN

Catalunya rep el 26% dels ajuts d'una línia de fons europeus del ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme que busca fomentar els plans d'innovació i sostenibilitat de la indústria manufacturera, amb 30,8 milions. El País Valencià encapçala la llista (34,2 milions), just per davant del territori català.

Entre els projectes amb més finançament obtingut a Catalunya destaca la Farga, que fabrica i comercialitza semielaborats de coure i que rebrà 5,5 milions d'euros per millorar l'eficiència energètica i la protecció ambiental del procés de fundació de reciclables de ferralla; i també la Himesa, dedicada al manteniment i reparació de maquinària, que tindrà a l'abast 4 milions d'euros per desenvolupar l'electromobilitat a la indústria minera.

En tercer lloc hi ha Copey Park amb una assignació de 3,9 milions d'euros per l'optimització energètica del procés de cromat. A continuació, la paperera Alier rebrà 3,5 milions d'euros, en aquest cas per impulsar la valorització dels llots del procés productiu. També surten a la llista una trentena d'empreses catalanes més com Vicente Torns  (2 milions), Boadas 1880 (1,3 milions) o Transformados Metalurgicos Tubulares   (1,3 milions).

Les iniciatives que més recursos han rebut són l'andalusa Atlantic Cooper (15 milions)i les valencianes Cemex (14 milions) i Reciclados Ribera del Xuquer (12,5 milions). En total, s'han concedit 115 milions d'euros en ajuts a 76 projectes. Hi ha cinc projectes en llista d'espera que tot i complir els requisits no formen part de la convocatòria per insuficiència de fons.

Més informació
Fons Next Generation: la fortuna de Pedro Sánchez
La manca de transparència en la gestió dels fons Next Generation
Genomcore obté 1 MEUR dels fons Next Generation
Avui et destaquem
El més llegit