Catalunya serà Regió Mundial de la Gastronomia el 2025

El Govern destinarà 9 milions d'euros per iniciatives que posin en valor el potencial del país com a referent enogastronòmic

Foto de família a l'acte al Palau Robert on s'ha anunciat que Catalunya serà Regió Mundial de la Gastronomia el 2025 | ACN Foto de família a l'acte al Palau Robert on s'ha anunciat que Catalunya serà Regió Mundial de la Gastronomia el 2025 | ACN

Catalunya serà Regió Mundial de la Gastronomia l’any 2025. El títol té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l'educació per a la salut i la sostenibilitat i la innovació gastronòmica. Aquesta és una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) i és un guardó atorgat per un jurat independent i internacional d’experts de diferents àmbits de competència com ara el turisme, la cultura, l’hosteleria i l’agricultura.

El Govern destinarà 9 milions d'euros per iniciatives que posin en valor el potencial del país com a referent enogastronòmic. Entre elles, la Setmana Internacional de la Regió Mundial de la Gastronomia, que tindrà lloc a les principals ciutats i països on hi ha delegacions del Govern, i que inclourà actes diversos com a promocions en punts de venda o restauració, tasts de vins, vetllades culturals, debats, experiències enogastronòmiques, intercanvis de cuiners.

Més info: La gastronomia catalana brilla amb les estrelles Michelin

El títol l’ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol. Amb ells han estat presents a l'anunci primeres espases de la cuina, grans artífexs del prestigi de la cuina catalana a nivell mundial. Encapçalats per Joan Roca (El Celler de Can Roca), hi han assistit els germans Sergio i Javier Torres (Cuina Germans Torres), Paolo Casagrande (Lasarte), Paco Pérez (Miramar, Enoteca), Hideki Matsuhisa (Koy Shunka), Nandu Jubany (Can Jubany), Fina Puigdevall (Les Cols), Oriol Castro (Gaudir), Carles Gaig (Petit Comitè), Ada Parellada (Semproniana), Marc Gascons (Els Tinars, Informal), Artur Martínez (Aürt), Joel Castanyé (La Boscana) ), Toni Romero (Suculent), Lluc Crusellas (millor pastisser del món) i Jeroni Castell (Les Moles), entre altres.

El 2016, Catalunya va obtenir el títol de Regió Europea de la Gastronomia. En aquella ocasió, més de 500 entitats, agents i persones que treballen per promoure la gastronomia catalana van fer prop de 500 activitats relacionades amb el producte, la cuina i el territori.

Més informació
Flax&Kale, el grup lleidatà que va revolucionar la gastronomia ‘healthy’
Es pot trencar la cadena de la gastronomia?
Avui et destaquem
El més llegit