L'auge del turisme rural: creix la despesa un 4,7% per persona i dia a Catalunya

El 92% dels viatgers rurals catalans confirmen que repetiran l’experiència del 2023 i tenen previst fer un mínim de 2 escapades rurals fins a desembre

La despesa mitjana se situa en els 85 euros | ACN La despesa mitjana se situa en els 85 euros | ACN

La despesa dels viatgers que han practicat turisme rural a Catalunya se situa en els 85 euros per persona i dia, un 4,7% més que el 2022 i un euro més que la mitjana nacional. Aquesta modalitat de turisme suposa "un impuls per a l'economia local" segons destaca EscapadaRural en l'Observatori del Turisme Rural impulsat en col·laboració amb CETT-UB Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy i Netquest.

Dels 85 euros de despesa, 31 estan destinats a l'allotjament per persona i nit i els 54 restants són la despesa mitjana per persona i dia en destí. Aquesta inversió va destinada principalment a restaurants, però també a la compra de productes locals i a activitats d'oci. Així mateix, l’informe també manifesta que el turisme rural ha viscut el seu any de consolidació el 2023, on les dades de penetració i freqüència també s'han vist incrementades.

La despesa dels viatgers que han practicat turisme rural a Catalunya se situa en els 85 euros per persona i dia

Concretament, s’ha assolit una penetració del 45%, la qual cosa representa un creixement de 2,5 punts respecte de l'any anterior. A més, l’estudi també mostra que es manté en augment l’assiduïtat amb la qual es practica el turisme rural, passant del 54% el 2022 al 59% el 2023, fet que es tradueix en un increment en el nombre de persones que ha realitzat tres o més escapades durant l'any.

Un moment de "consolidació i maduresa" del sector

Una radiografia positiva de la qual Olivia Fontela, directora de màrqueting d’EscapadaRural, destaca que “hem tancat 2023 amb excel·lents dades per al turisme rural, fins i tot superant les dades prepandèmiques, la qual cosa ens indica que el sector es troba en un moment de consolidació i maduresa”. L'experta preveu que l'interès pel turisme rural continuï augmentant: “Per al 2024 tenim perspectives que continuï creixent, però d'una manera més sostinguda”.

Més info: El turisme rural a Lleida: el regne del visitant de proximitat

La novena edició de l'Observatori del Turisme Rural ha analitzat les respostes de 10.778 viatgers rurals, el 17% catalans, i de més de 1.200 propietaris d'allotjaments rurals, el 15% dels quals tenen l’allotjament a Catalunya.

Més informació
Oasis Hunters, a la recerca del paradís del turisme rural
El turisme rural penjarà el cartell de complet
El turisme rural penja el cartell de complet a gran part de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit