El turisme rural penja el cartell de complet a gran part de Catalunya

Els càmpings del Pirineu i altres allotjaments de Lleida, la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre freguen el ple

Les falles al Pont de Suert | ACN Les falles al Pont de Suert | ACN

Les comarques de Lleida, la Costa Daurada i Terres de l'Ebre arrasen per Sant Joan. El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha explicat a l'ACN que l'ocupació mitjana a la demarcació de Lleida pel pont de Sant Joan ha superat les previsions inicials del 95%. La climatologia favorable, ha dit, ha ajudat que tant els càmpings del Pirineu com els allotjaments de turisme rural tant del Pirineu com de la Plana hagin penjat el cartell de complet. També ha ajudat a la bona ocupació que Sant Joan hagi caigut en dilluns i el reconeixement de les falles del Pirineu com a patrimoni immaterial per la Unesco. Pel que fa al perfil de visitant, Alegre ha explicat que ha estat turisme de proximitat, majoritàriament de Catalunya i de grups d'amics i familiars.

Més info: Lleida, marca global

Les comarques de Ponent i del Pirineu de Lleida han assolit aquest pont de Sant Joan una ocupació mitjana que ha superat el 95%. Pel que fa a places de bungalous i de turisme rural en molts indrets han assolit la plena ocupació, sobretot a les localitats on s'ha celebrat la festa del foc del solstici d'estiu amb la baixada de falles i la crema dels haros, a les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran. "Hem tingut un molt bon inici de temporada", ha explicat Alegre, que preveu una molt bona ocupació a la demarcació de Lleida la resta de l'estiu. "Les reserves són bones i esperem assolir els magnífics resultats de l'any passat", ha dit.

Alegre reconeix que "l'efecte falles, sense dubte és un factor molt important", que ha fet que els càmpings del Pirineu, a més d'un 100% d'ocupació als bungalous, hagin assolit un 80% d'ocupació a les parcel·les aquest Sant Joan. "Des que les festes del foc van ser reconegudes patrimoni immaterial per la Unesco, l'afluència de gent ha crescut exponencialment any rere any", explica Juli Alegre, que recorda que les falles s'allarguen fins a mitjans de juliol.

Altes temperatures

Els hotels de la Costa Daurada i les cases rurals de les Terres de l'Ebre han complert les seves expectatives aquest cap de setmana de Sant Joan i han fregat la plena ocupació. Des de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda asseguren que "molts hotels han arribat a més del 95%". 

 El seu portaveu, Sergio Ibarbuen, reconeix que "la bonança meteorològica i les altes temperatures" han ajudat a "omplir". Per la seva banda, l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre calcula una ocupació global del 85%, una bona xifra que el seu portaveu, Juanjo Bel, atribueix al fet que el festiu de Sant Joan ha estat en dilluns, enganxat al cap de setmana.

Bel també reconeix que les altes temperatures han influït en les reserves, ja que molts clients han demanat expressament cases amb piscina. En aquesta zona, però, no abunden els habitatges d'aquest tipus –les cases amb piscina no arriben al 50%– i les reserves per a la resta de l'estiu sembla que costa que s'activin.

Més informació
La transformació industrial, tecnològica i turística de Lleida
L'oasi comercial de Lleida
Lleida posa en marxa una oficina per atreure inversions al territori
Avui et destaquem
El més llegit