La CE finança amb 5,7 milions d’euros el programa de beques de La Caixa

Els ajuts permeten incrementar de 37 a 45 el nombre de places ofertes per a estudiants i investigadors, amb un pressupost total de 27,5 milions d'euros

El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, amb un becari | Cedida El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, amb un becari | Cedida

El programa de beques de Postdoctorat Junior Leader de La Caixa ha rebut 5,7 milions d’euros de finançament per part de la Comissió Europea (CE) a través del programa Cofund de les accions Marie Sklodowska-Curie. Uns ajuts que han permès incrementar el nombre de beques ofertes, passant de 37 a 45 tant per a la convocatòria del 2020 com per a la del 2021, amb un pressupost total de 27,5 milions d’euros.

Des de la creació del Programa de Beques el 1982, La Caixa ha concedit 4.987 ajuts a joves estudiants i investigadors, que d’aquesta manera han pogut ampliar la seva formació a les millors universitats i centres de recerca del món.

Entre els anys 1982 i 2019, La Caixa ha destinat un pressupost total de 275 milions d’euros a les seves beques, cosa que converteix aquest programa en el més important dels promoguts a Espanya per una entitat privada i un dels més rellevants d’Europa, segons informen en un comunicat.

El programa de Beques de Postdoctorat es va posar en marxa el 2018 amb l’objectiu de retenir i atraure el millor talent investigador a les universitats i centres de recerca d’Espanya i Portugal. Aquestes beques tenen una durada de tres anys i una dotació màxima per ajuda de 305.100 euros, que cobreix el salari, els costos de la recerca i un ajut de mobilitat, i també una subvenció extraordinària per a investigadors amb fills.

Aquesta és la segona vegada que la Comissió Europea cofinança un projecte de beques impulsat per La Caixa. El 2016, ja va donar suport al programa de beques de Doctorat INPhINIT.

Més informació
L'Obra Social La Caixa convoca 227 beques de postgrau
La Caixa beca el talent de 120 estudiants excel·lents
La Caixa premia els 10 projectes socials més innovadors de l’any
Avui et destaquem
El més llegit